Obavijesti

Show

Komentari 27

Progovorio o bolesti: 'Operirao me tata. Inat je bio jači od boli'

Progovorio o bolesti: 'Operirao me tata. Inat je bio jači od boli'
3

Jedno od najvećih čuda koje sam u životu izveo je to da sam sve pretrpio bez glasa. Zašto? Zato jer je moj inat bio jači od boli. Taj isti Ranko me odgajao da stisnem zube i izdržim kada je najgore, ponosan je glumac

VIDEO

Hrvatski glumac Asim Ugljen (37) široj je publici poznat po ulozi u seriji 'Kud puklo da puklo'. Na društvenim se mrežama 'otvorio' svojim pratiteljima i opisao svoje iskustvo s tumorom, koji je na sreću bio benigni.

Sve se događalo prije četiri godine, a ključnu ulogu odigrao je njegov otac i kardiokirurg Ranko.

- Nikada ne pišem o vlastitim kalvarijama dok ne prođe puno godina. To onda postane priča iz prošlosti koje se s osmjehom sjećam. No, danas hoću - započeo je glumac svoju ispovijest na društvenoj mreži.

- Kada smo završili snimanje 'Kud puklo da puklo' pobjegao sam s Martom na Mrežnicu, doslovno na dva sata. Obrijao sam glavu, sjeli smo u auto i odvezli se. Došli smo na terasu, nešto sam mjerio, ne sjećam se. Marta me pitala što mi je to iza na glavi. Rekao sam da nemam pojma. Fotografirala je. Imao sam jaje na zatiljku, ispod kože. I slijepcu je bilo jasno da imam tumor - nastavio je glumac.

Potom je otišao u Zagreb na pretrage gdje su mu potvrdili kako ima tumor. Njegov otac tada je bio pesimističan. Nije mu želio lagati prije no što je saznao kako je tumor benigni. A kasnije su u bolnici predložili da ga operira upravo Ranko, jer bi on mogao izvaditi tumor bez da napravi štetu. 

- Ranko me ne bio smio operirati, prvi sam mu krvni rod. Ali dođe i do toga. Ipak smo mi dva Ugljena, pišamo na pravila. Vozim u Osijek, gdje nas Ranko dočeka. Idemo u salu nakon ponoći, kada nema nikoga, jer to što radimo ustvari ne bismo smjeli. 'Em sam mu sin, 'em on nije neurokirurg'. Pozvao je dvoje neurokirurga da mu asistiraju i rekao Marti da pričeka u njegovoj sobi, da će on to brzo - objasnio je glumac.

Zagreb: Svečano otvorenje Noći hrvatskog filma u kinu Europa

Asim je priznao kako njegov otac za vrijeme operacije sluša glazbu i pjevuši, no tada je šutio. Bio je nervozan. No, operacija je srećom dobro prošla.

- Tko nije ležao otvorene glave na stolu dok mu pila struže po glavi i čupa dijelove tumora, nije osjetio bol. Jedno od najvećih čuda koje sam u životu izveo je da sam to sve otrpio bez glasa. Zašto? Zato jer je moj inat bio jači od boli. Jer me taj isti Ranko odgajao da stisnem zube i izdržim kada je najgore. I stisnuo sam zube i izdržao. Nikada mi ne bi oprostio da sam tada vrištao - ponosan je Asim. 

Asim objasnio spornu scenu iz Generala: Trolali smo namjerno
Asim objasnio spornu scenu iz Generala: Trolali smo namjerno

Nakon operacije otišao je u očev stan i pokušao zaspati. Potom je dva tjedna čekao biopsiju i pripremao se na najgore.

- Mislim da je Ranko bio malo razočaran kada mi je javio da je lipom. Meni nije bilo neugodno što sam ga razočarao. Ali bio je ponosan što sam to pretrpio šutke. Jednu stvar mu moram priznati - zašio me kako me nitko nikada prije nije zašio, a šivali su me u životu. Ranko Ugljen zvani Singerica - zaključio je glumac. 

 

 

 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...
ČAROBNI DAN

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...

Bivša pjevačica i voditeljica u vezi je s Većeslavom Holjevcem, bivšim ragbijašom i unukom istoimenog bivšeg gradonačelnika Zagreba
Tužne sudbine reality lica: Vice umro nakon 'Večere',  Saša iz 'Farme' nije dočekao sina...
MILJENICI PUBLIKE

Tužne sudbine reality lica: Vice umro nakon 'Večere', Saša iz 'Farme' nije dočekao sina...

Nakon snimanja 'Večere za 5' ribar Vice je preminuo, a njegova obitelj je htjela da se epizode ipak emitiraju. Tužna sudbina zatekla je i neke druge kandidate domaćih realityja