Show

Komentari 28

Albina opet skočila na ljestvici, kladionice joj predviđaju finale

Albina opet skočila na ljestvici, kladionice joj predviđaju finale

Stanje na eurovizijskim kladionicama mijenja se nakon svake probe, a hrvatska predstavnica Albina Grčić konstantno se penje na ljestvici. Na prvoj poziciji izmjenjuju se Malta, Francuska i Italija

Nakon druge probe prije polufinalne večeri Eurosonga, u četvrtak se održala proba domaćina Nizozemske i 'Big 5' - Italije, Njemačke, Francuske, Španjolske i Velike Britanije.

POGLEDAJTE VIDEO:

'Big 5' su države koje najviše financijski doprinose EBU-u, Europskoj radiodifuzijskoj uniji, koja organizira natjecanje, te zbog toga njihovi predstavnici imaju direktan prolaz u finale.

Odmah nakon nastupa predstavnika država iz 'Velike petorke' situacija na kladionicama počela se mijenjati. Ovogodišnji favorit za pobjedu dotada je bila predstavnica Malte, Destiny. Nakon prve probe, pala je na drugo mjesto, najviše zbog nefunkcionalnog kostima, a na prvom mjestu ju je zamijenila Francuska, koju predstavlja Barbara Pravi s pjesmom 'Voila'.

Međutim, nakon druge probe Destiny se ipak uspjela vratiti na prvo mjesto na kladionicama, iako se na njemu nije dugo zadržala. Naime, nakon probe 'Velike petorke' na vodeći poziciju na kratko se pojavio talijanski rock band Måneskin, kojeg je ubrzo ponovno prestigla Francuskinja Barbara, a Malta je pala na treće mjesto.

Kladionice Francuskoj daju 20 posto šanse za pobjedu, Talijanima 16 posto, a Malti 15 posto.

Hrvatska predstavnica Albina Grčić prije tjedan dana bila je na 22. mjestu, a nakon prve probe doživjela je skok na ljestvicama, te od tada samo raste. Nakon druge probe popela se na 16. mjesto te joj kladionice predviđaju prolazak u finale.

Najčitaniji članci