Show

Komentari 1

Prošla je godina dana od smrti Gige Popadića iz Boljeg života

Prošla je godina dana od smrti Gige Popadića iz Boljeg života

Kada sam prije tri godine saznao da sam teško bolestan, odmah sam ostavio cigarete i alkohol. To je trenutak kada je čovjek spreman učiniti sve samo da ostane živ, rekao je svojedobno Nikolić

Prije točno godinu dana u 73. godini preminuo je Marko Nikolić, kazališni, filmski i televizijski glumac. Najveću slavu stekao je glavnom ulogom u TV seriji 'Bolji život', koja je od 1987. do 1991. rušila rekorde gledanosti u bivšoj Jugoslaviji. Nikolić je glumio Dragišu Gigu Popadića, glavu kaotične beogradske obitelji.

Glumio je gotovo do posljednjeg trenutka, a hrvatska publika mogla ga je zadnjih mjeseci njegova života gledati u seriji 'Pogrešan čovjek'.

Marko je početkom 2018. priznao da se borio s teškom bolešću.

- Ne bih lažno moralizirao, prestao sam piti i pušiti iz straha od smrti. Kada sam prije tri godine saznao da sam teško bolestan, odmah sam ostavio cigarete i alkohol. To je trenutak kada je čovjek spreman učiniti sve samo da ostane živ - rekao je svojedobno Nikolić.

Pušio je od trinaeste, a pio od sedamnaeste godine. Počeo je pit vinjak još u gimnaziji, a prešao na rakiju u studentskim danima. Kasnije je pio i druga pića, ali naposljetku se toga 'riješio' i, kako je jednom rekao, nije mu ni nedostajalo.

Kolege su za Marka imale samo riječi hvale. 

- On je ikona mojeg djetinjstva, glumac uz kojeg sam odrastala. Imala sam i blagu tremu tijekom prvog sastanka, ali razgovor s njim, u Gospodar Jovanovoj, u Beogradu, u kafani Smokvica, otkrio mi je da je on nevjerojatan gospodin, ležeran i jednako velik kao osoba i kao glumac. Bio je pristupačan: govorili smo o životu, ljubavi, bolesti, borbi, umjetnosti, djeci... Stekla sam dojam da su mu djeca sve, da svaki trenutak dana misli na njih - rekla je nakon njegove smrti redateljica i glumica Jelena Veljača (38). 

S njezinim riječima složio se i redatelj Dragan Bjelogrlić (56), kojemu su oči zasuzile dok je pričao o kolegi.

- Bio je divan, topao čovjek, lijepo je pjevao, svirao gitaru, više je volio pričati o pecanju nego o glumi. Volio je žene i žene su voljele njega - rekao je. 

 

Najčitaniji članci