Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Protiv pedofilije: Al Pacino je još jednom preuzeo tešku ulogu

Trener je zlostavljao dječake, redom iz problematičnih obitelji. Do žrtava je dolazio putem svog trenerskog zanimanja, a i dobrotvorne organizacije. Kazna je bila prikladna

Foto: Twitter/Screenshot
0 komentara

U svojim starijim danima Al Pacino se prestao pojavljivati često u filmovima no kada se pojavi, redovno su to filmovi s teškim temama. U jednom takvom filmu Pacino će nastupiti i ove godine.

Ovaj put u pitanju je film o zloglasnom pedofilskom slučaju na državnom sveučilištu u Pennsylvaniji. Bivši pomoćni trener kluba američkog nogometa na sveučilištu, Jerry Sandusky, 2011. osuđen je na 30 do 60 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja dječaka.

SMRT STALJINA Svi su dijelili zajednički motiv: Očajnički su željeli preživjeti

Sandusky je bio proglašen krivim po 45 od 48 točaka optužnice. Porota je utvrdila da je trener zlostavljao 10 dječaka, redom iz nesređenih obitelji. Do žrtava je dolazio putem svog trenerskog zanimanja, ali i svoje dobrotvorne organizacije 'Druga milja', za pomoć djeci iz siromašnih i nesređenih obitelji.

Pacino preuzima ulogu Joea Paterna, glavnog trenera ekipe. Paterno, ugledni zaposlenik sveučilišta, je nekoliko dana nakon što je optužnica objavljena u studenom 2011. otpušten. Naime, otkriveno da je bilo kako je Paterno bio obaviješten o najmanje jednom slučaju zlostavljanja no nije učinio ništa. Paterno je nakon nekoliko mjeseci umro od raka u 86. godini.

Pogledajte prvi foršpan

- Nije pitanje samo što je on znao o svemu, nego što je on učinio. Mislim da je znao da ima prigovora. Znao je da se govorka. Mislim da nije baš volio Sanduskyja, imao je razloge. Tip poput Paterna je poput cara. Nije se time bavio jer nije mogao to kontrolirati, a mislim da je u pitanju lik koji je sve želio imati pod kontrolom - rekao je Pacino o Paternu.

Pacina će u glavnoj ulozi režirati Barry Levinson, a u sporednim ulogama pojavit će se Riley Keough, Kathy Baker, Greg Grunberg, Annie Parisse i Larry Mitchell. Film postaje dostupan tijekom travnja.

Tema: FILM

Message