Obavijesti

Show

Komentari 0

Protiv pedofilije: Al Pacino je još jednom preuzeo tešku ulogu

Protiv pedofilije: Al Pacino je još jednom preuzeo tešku ulogu
2

Trener je zlostavljao dječake, redom iz problematičnih obitelji. Do žrtava je dolazio putem svog trenerskog zanimanja, a i dobrotvorne organizacije. Kazna je bila prikladna

VIDEO

U svojim starijim danima Al Pacino se prestao pojavljivati često u filmovima no kada se pojavi, redovno su to filmovi s teškim temama. U jednom takvom filmu Pacino će nastupiti i ove godine.

Ovaj put u pitanju je film o zloglasnom pedofilskom slučaju na državnom sveučilištu u Pennsylvaniji. Bivši pomoćni trener kluba američkog nogometa na sveučilištu, Jerry Sandusky, 2011. osuđen je na 30 do 60 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja dječaka.

Svi su dijelili zajednički motiv: Očajnički su željeli preživjeti
Svi su dijelili zajednički motiv: Očajnički su željeli preživjeti

Sandusky je bio proglašen krivim po 45 od 48 točaka optužnice. Porota je utvrdila da je trener zlostavljao 10 dječaka, redom iz nesređenih obitelji. Do žrtava je dolazio putem svog trenerskog zanimanja, ali i svoje dobrotvorne organizacije 'Druga milja', za pomoć djeci iz siromašnih i nesređenih obitelji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pacino preuzima ulogu Joea Paterna, glavnog trenera ekipe. Paterno, ugledni zaposlenik sveučilišta, je nekoliko dana nakon što je optužnica objavljena u studenom 2011. otpušten. Naime, otkriveno da je bilo kako je Paterno bio obaviješten o najmanje jednom slučaju zlostavljanja no nije učinio ništa. Paterno je nakon nekoliko mjeseci umro od raka u 86. godini.

Pogledajte prvi foršpan

- Nije pitanje samo što je on znao o svemu, nego što je on učinio. Mislim da je znao da ima prigovora. Znao je da se govorka. Mislim da nije baš volio Sanduskyja, imao je razloge. Tip poput Paterna je poput cara. Nije se time bavio jer nije mogao to kontrolirati, a mislim da je u pitanju lik koji je sve želio imati pod kontrolom - rekao je Pacino o Paternu.

Pacina će u glavnoj ulozi režirati Barry Levinson, a u sporednim ulogama pojavit će se Riley Keough, Kathy Baker, Greg Grunberg, Annie Parisse i Larry Mitchell. Film postaje dostupan tijekom travnja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode