Zadatak koji je pred kandidatima priprema je menija na temu tradicionalnih hrvatskih jela za tri regije, Dalmaciju, Istru i Slavoniju i to u obliku finger fooda
Prvi gastroduel: Suze, plač i znoj u MasterChef kuhinji
Do sada su se borili za sebe, a sada je došlo vrijeme da kandidati udruže snage i pokažu koliko dobro mogu kuhati u timu, pod stresom većim nego što su ga ikad iskusili do sada, ali i koliko mogu podnijeti i poštovati upute autoriteta koji im je dodijeljen. Ove nedjelje pred kandidatima je prvi Gastroduel, kulinarska borba između dva tima.
- Svaki član tima mora biti kompetentan, voditi tim jednako kao što mora moći staviti svoj ego na stranu i biti dobar i koristan član tima, poštivati autoritet - objasnio je Dino natjecateljima pravila igre, dok im je Andrej pobliže označio pojam timskog rada: "To nije tim, to je jedan zajednički organizam koji mora perfektno funkcionirati gdje svaki organ ima svoju funkciju. Uloge su čvrsto raspodijeljene i uspješnost svake uloge je od maksimalne važnosti za uspješnost cijeloga rada".
Kako svaki tim mora imati vođu, uloge su dodijeljene ovaj put Robertu i Martini, a njima je dan zadatak da prema vlastitom nahođenju oforme svoj tim. Robert je izabran od strane žirija iz razloga što je prema Dinovim riječima "uvijek negdje pri vrhu, čini se staložen, ima jasne, zanimljive i dobre ideje, a žiri zanima hoće li se uspjeti snaći u timu''. Žiri je odabrao Martinu za šeficu ekipe.
- Tebe smo izabrali jer su tvoja jela uvijek među najukusnijima, ali za razliku od Roberta ne znaš se organizirati sama sa sobom, pa praktički ti ovdje imaš izazov u izazovu. Željeli smo vidjeti da li ćeš kroz odgovornost organizacije uspjeti se organizirati ti sama, organizirati ideje koje ti trebaju da možeš uspješno voditi svoj tim - obrazložio je Andrej.
Kako će Robert prvi birati, pobrinut će se da u svom timu ima Ivu, što je zasmetalo Martini: "Robert mi je oteo Ivu. Žao mi je jer bi ona baš upotpunila naš tim. Hoću izabrati ljude s kojima sam si dobra, s kojima znam da mogu funkcionirati, koji me razumiju, koji su energični kao i ja, a opet da me mogu smiriti".
Zadatak koji će se pred kandidatima naći bit će priprema menija na temu tradicionalnih hrvatskih jela za tri regije, Dalmaciju, Istru i Slavoniju i to u obliku finger fooda.
- Ovo je strašno bitan izazov meni osobno, ali i mom timu naravno - uzbuđeno će komentirati Martina prije izazova, dok će Robert svojim djevojkama u timu kao lijepu gestu i poticaj pokloniti ruže.
Za kuhanje će kandidati imati dva sata, a osim nepca žirija morat će zadiviti i kupce Super Konzuma, budući da će se tamo održati Gastroduel. Napetost u zraku koja se može rezati nožem, želja za pobjedom nad drugim timom svakako će utjecati i na konačan ishod. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se Martina i Robert snaći u ulogama vođa, ali i kako će funkcionirati kandidati u timovima.
- Stani ženo! Polako, ima vremena! Pa znam ja, ipak ja radim cijeli život to filetiranje tako da znam koliko mi treba.“ poručio je Dario Martini koja mu je u više navrata ponavljala da ne 'picajzli'.
No, ovog puta na odluke žirija utjecat će i kušači. Okus hrane, ideja, prezentacija, ali i ponašanje tima kao i vođenje grupe bit će ključni čimbenici koji će utjecati na odabir boljega. Da je ovo najzahtjevniji izazov do sada u MasterChefu, dokazat će i suze gubitnika, jer ulozi će biti veliki, a poraz će se skupo platiti – vođa gubitničkog tima ići će u Stres test zajedno sa svoja tri člana tima.