Show

Komentari 104

Prvi je dogurao do milijunskog pitanja, a presudila mu je riba: Danas radi u fast foodu na Pagu

Prvi je dogurao do milijunskog pitanja, a presudila mu je riba:  Danas radi u fast foodu na Pagu

Prvi natjecatelj u emisiji 'Tko želi biti milijunaš?' koji je dosegao pitanje za milijun kuna, nažalost nije uspio pobijediti u igri. To ga nikada nije previše uzrujavalo, a sad ima svoj vlastiti fast food restoran blizu Paškog mosta

Prije 18 godina, Krešo Lilić (38) bio je prvi hrvatski natjecatelj koji je "dogurao" do milijunskog pitanja u emisiji 'Tko želi biti milijunaš?'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Krešo je 2003. godine imao samo 20 godina, ali milijunaš, nažalost, nije postao. Kobno pitanje zbog kojeg je kući otišao sa 32.000 kuna, a ne milijun bilo je kako se na latinskom zove riba moruna. Ponuđeni odgovori bili su 'muio muio', 'haso haso', 'huso huso' i 'sulio sulio'.

HRT

Lilić, koji je tada još bio student, dugo je razmišljao, ali je na kraju odlučio pogađati i umjesto točnog odabira 'huso huso' izabrao 'muio muio'.

- Ubit će me mater - rekao je natjecatelj kad ga je voditelj Tarik Filipović (49) obavijestio da je odgovor netočan.

Ipak, i danas, ne žali što je tako postupio, prenosi Fenix Magazin.

– Mogao sam odustati i otići s 500.000 kuna, no odlučio sam se na taj izazov i odgovoriti na pitanje za milijun kuna - izjavio je Krešo.

Danas se nesuđeni milijunaš posvetio 'Belli', malom fast foodu pored Paškog mosta. Tamo dočekuje turiste i hrvatske iseljenike već 12 godina. Kaže i kako ga rado posjete prijatelji i poznanici koji su odselili iz Hrvatske pa se vraćaju na godišnje odmore. Naravno,  ne uživa u slavi kao kad je bio na 'Tko želi biti milijunaš?'.

- Ma bio sam kao onaj pjevač Justin Bieber - našalio se Lilić.

Krešo, koji sada ima dvojicu sinova i kćer (trojke), kaže kao bi s doživljajima s turistima koji prolaze Paškim mostom 'mogao napuniti dvije knjige'. Mnogi tako odnose kamenje s mosta.

- Najčešće to rade Poljaci. Neke sam čak pitao hoće li kuću s time graditi u Poljskoj. Moram priznati da su Poljaci najgori, dođu tu pa u blizini uriniraju, ma katastrofa - izjavio je.

Kaže i kako je jednom prilikom jedan od turista, Austrijanac, poginuo jer je alkoholiziran skakao s mosta.

- Ma mogao bih vam ja otkriti milijardu priča, samo treba vremena da ih se sjetim - zaključio je Krešo.