Obavijesti

Show

Komentari 4

'Put do slave': Ben Kingsley pozdravlja čitatelje 24sata

'Put do slave': Ben Kingsley pozdravlja čitatelje 24sata
10

'Put do slave' novi je film filmskog vizionara Roberta Zemeckisa, a uz Josepha Gordon-Levitta, u njemu glumi i Ben Kingsley koji pozdravlja čitatelje 24sata

VIDEO

Film 'Put do slave' novo je remek-djelo vrhunskog filmskog vizionara Roberta Zemeckisa izabran je za ovogodišnje otvorenje filmskog festivala u New Yorku u petak, 25. rujna.

Avanturistički 3D spektakl 'Put do slave' (The Walk) priča je o Philippeu Petitu koji je u kolovozu 1974. godine uz pomoć mentora Pape Rudyja (dobitnik nagrade Oscar Ben Kingsley ) i neobične grupe međunarodnih novaka nadjačao sve izglede, izdaje, razmirice i bezbrojne opasnosti kako bi uspio u svom ludom planu – prohodati na žici razdaljinu između dva nebodera WTC-a koji su se u to vrijeme još uvijek nalazili u završnim radovima.

Oksarovac Ben Kingsley pozdravlja čitatelje 24sata:

Pokretanje videa...

24sata 02:45

Robert Zemeckis, redatelj bezvremenskih hitova kao što su F orrest Gump, Brodolom života, Povratak u budućnost, Polar Express i Let ponovno koristi najmoderniju filmsku tehnologiju kako bi publici dočarao emotivnu i fantastičnim likovima ispunjenu priču.

Za film 'Put do slave' već se sada šuška da će biti jedan od glavnih favorita za sezonu filmskih nagrada koje se dijele krajem ove i početkom sljedeće godine, a s obzirom na trailer to nije nikakvo čudo.

'Put do slave' postat će drugi 3D uradak koji će otvoriti festival u New Yorku nakon 'Pijevog života' te drugi film redatelja Zemeckisa koji će se na njemu prikazati (prvi je bio 'Let' s čijom je projekcijom festival 2012. godine zatvoren). 'Put do slave' je IMAX 3D filmsko iskustvo kakvo publika do sada nije imala prilike vidjeti, a u domaćim kinima ćemo ga imati prilike vidjeti već od 1. listopada – dan prije nego u ostatku svijeta.

PR fotografije

- Film 'Put do slave' iznenađujuće je filmsko iskustvo na nekoliko nivoa. Kao prvo, radi se o klasičnom filmu o pljački poput nezaboravnih remek-djela 'Džungla na asfaltu' ili 'Kockar Bob' u smislu planiranja, isprobavanja, egzekucije i problema koji se javljaju u posljednjim trenucima – samo što ovdje glavni likovi ne kradu novac, već pristup najvećim svjetskim zgradama. Također se radi i o zadivljujućem oživljavanju Manhattana iz 70-ih godina prošloga stoljeća. Međutim, ponajviše je riječ o rijetkoj, bogatoj i misterioznoj priči koja je od prve do posljednje sekunde toliko napeta da će ju publika gledati s ruba vlastitih sjedala - izjavio je direktor filmskog festivala u New Yorku i glavni selektor , Kent Jones .

Redatelj Robert Zemeckis ovom je prilikom izjavio: - Izuzetno sam počašćen i zahvalan što je naš film izabran za otvorenje 53. filmskog festivala u New Yorku. 'Put do slave' je njujorška priča i ponosan sam što ćemo upravo publici u New Yorku prvoj predstaviti naš film. Nadam se da će publika na festivalu biti uronjena u spektakl, ali također i oduševljena pričom o ovom strastvenom umjetniku koji je svojim potezom prekrasnim tornjevima dao dušu. -

U filmu 'Put do slave' glavne su uloge ostvarili Joseph Gordon-Levitt, Ben Kingsley, James Badge Dale, Ben Schwartz, Steve Valentine, Charlotte Le Bon, Clement Sibony, Caesar Domboy i Benedict Samual . Redatelj Zemeckis i Christopher Browne napisali su scenarij prema Petitovoj autobiografiji 'To Reach the Clouds', a film su producirali Steve Starkey, Zemeckis i Jack Rapke .

Iz godine u godinu razni holivudski studiji pokušavaju pronaći pravi filmski festival na kojem će premijerno prikazati neki od svojih filmova s kojima pretendiraju na oskarovsku sezonu, a otvorenje filmskog festivala u New Yorku posljednjih nekoliko godina postalo je pravo mjesto upravo za to. Neki od filmova koji su u novije vrijeme otvorili ovaj festival su  'Nestala' (2014.), 'Kapetan Phillips' (2013.), 'Pijev život' (2012.), 'Bračne svađe' (2011.) i 'Društvena mreža' (2010.).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'