Obavijesti

Show

Komentari 18

Rasisti iz Srbije grubo vrijeđali pjevačicu iz Konga, ona im se obratila na tečnom srpskom

Rasisti iz Srbije grubo vrijeđali pjevačicu iz Konga, ona im se obratila na tečnom srpskom
3

Stella iz Konga otpjevala je srpsku pjesmu 'Ej, dragi, dragi', a na YouTubeu ju je dio komentatora vrijeđao na rasnoj osnovi, a neki su čak i prijetili njoj i njezinoj obitelji. Sada se na Instagramu osvrnula na uvrede

VIDEO

Pjevačica Stella Muleka iz Konga se preselila u Srbiju zbog studija. Zavoljela je njihove običaje i glazbu te je nedavno s glazbenikom Dejanom Petrovićem otpjevala prepjev pjesme 'Ej, dragi, dragi' (Kosovski božuri) i snimila spot. Međutim, nakon izlaska spota našla se na meti srpskih rasista.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Pjevačicu Katarinu Živković razočarao hrvatski bakšiš: 'Spremna sam im oprostiti što su škrtice jer sam se dobro provela' VIDEO

U spotu Stella pleše srpsko kolo odjevena u tradicionalnu nošnju, a za svoj glas i nastup dobila je brojne pohvale. Ipak, nisu sve reakcije bile pozitivne. Dio komentatora vrijeđao ju je na rasnoj osnovi, a neki od njih čak su i prijetili pjevačici i njezinoj obitelji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Stella se na svom Instagram profilu osvrnula na uvredljive komentare. Napisala je podužu objavu na srpskom, koji je za vrijeme svog boravka u Srbiji naučila tečno govoriti.

- Željela bih se zahvaliti Dejanu za ovako lijep projekt i što me je pozvao da budem dio istog, jer on zna, kao i moja obitelj i pravi prijatelji u Srbiji, koliko volim Srbiju kao zemlju i koliko poštujem njenu kulturu - započela je, te dodala kako je za upis fakulteta šest mjeseci učila srpski, a mjesec dana uvježbavala plesati kolo.



- Na fakultetu sam plakala svaki dan jer nisam dovoljno znala srpski, ali sam uz pomoć obitelji položila sve ispite na srpskom sa ocjenama 9/10, osim ekonometrije iz koje sam imala nižu ocjenu. Razumijem da je Kosovo osjetljiva tema za veliki broj Srba, a oni koji misle da sam ovo otpjevala zbog popularnosti i slave imaju pravo na svoje mišljenje i to me ne pogađa - istaknula je.



- Kao prvo, ja nisam iz Amerike, već iz Afrike. Kao drugo, to nije džungla, nemam divlje životinje u dvorištu, niti sam došla u Srbiju jer sam migrant. Žao mi je svih vas koji pričate o kulturnom odobravanju, ili da je miješanje rasa genocid, jer vidim da imate toliko mržnje u sebi da je morate usmjeriti na nekoga. Ali ta osoba neću biti ja - poručila je Stella u nastavku.

Anatacha Filimone iz showa Supertalent: U školi su me maltretirali zbog boje kože...
Anatacha Filimone iz showa Supertalent: U školi su me maltretirali zbog boje kože...



- Ispričavam se ako želite da vaša snajka ima plave oči i zlatu kosu. Ja imam tamne oči i tamnu kosu i ostajem ovako i ovdje. Jedini način da napustim Srbiju jest da budem deportirana, što se neće dogoditi, jer se svaki dan trudim da ne prekršim nijedan zakon, kao i da živim u skladu sa srpskim zakonom i poštujem ga. I ostavite na miru moju obitelj - ne šaljite im poruke na Instagram i Facebook kako ne želite crnce i crnkinje u Srbiji, jer veliki dio vas živi u inozemstvu - u Africi, Americi, Aziji i nitko vam ne govori da se vratite u svoju zemlju - zaključila je pjevačica.

POGLEDAJTE PREMIJERU DRUGE EPIZODE 'BUKIJA I TARIKA':

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje