Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Tutić: Problem je taj što neki pjevači sami sebi pišu pjesme

Hitmejkeru će na svečanoj dodjeli Porina 17. ožujka u Splitu biti dodijeljena nagrada za životno djelo. Što misli o tome, o Eurosongu te stanju na sceni, Tutić je otkrio u studiju 24sata

Foto: 24 sata
4 komentara

Jedan od najvažnijih glazbenika na domaćoj glazbenoj sceni, Zrinko Tutić (61) autor je čak tri pjesme koje su predstavljale Jugoslaviju i Hrvatsku na Eurosongu. 

Dobitnik je dvije Zlatne Arene, a kao producent potpisuje više od 30 visokotiražnih albuma. Također je jedan od osnivača nagrade Porin. O nagradi za životno djelo, svojoj karijeru, Eurosongu i sceni govorio je u studiju 24sata.

Razgovor pogledajte ovdje: 

Zrinko Tutić o Porinu za životno djelo Voditeljica: Ana Lukiček

Posted by 24sata on 1. ožujka 2017

 

Zrinko Tutić otkrio je kako nikad nije imao neki poseban uzor, već je volio razne izvođače i kao mladić je svirao sa svojim bendom. Tijekom godina radio je s raznim glazbenicima te je autor nekoliko pjesama s kojima su se domaći glazbenici predstavili na Euroviziji.

- Nakon što sam za Doris napisao 'Željo moja' htio sam tinejdžerski projekt. Zbog toga sam surađivao s Tajči na 'Hajde da ludujemo', a nakon nje napisao sam pjesmu Maji Blagdan - rekao je Tutić.

Ovogodišnju pjesmu s kojom ćemo se natjecati na Eurosongu, Tutić nije htio komentirati.

- Jacques ima sve atribute da se dobro plasira, valjda znaju što rade - rekao je i dodao kako još nije čuo pjesmu.

Često daje savjete mladim glazbenicima, a otkrio je kako mu se na tjednoj bazi javljaju ljudi koji misle da posjeduju talent. Navodi kako je ključan problem taj što oni misle da 'znaju sve raditi'.

- Sve više mladih pjevača piše svoje pjesme, to je problem, nisu svi za sve - kaže Tutić koji često pomaže mladim glazbenicima te im daje savjete.

Što se tiče pisanja, nema nikakav posebni ritual već kaže da je recept 'prazan papir, olovka i gitara ili klavir'. U posljednje vrijeme se najviše bavi glazbom za dokumentarne filmove i piše pjesme po narudžbi.

Cijeli razgovor pogledajte u videu.

Naši partneri pišu
Message