Show

Komentari 7

Preminuo je Joel Schumacher (80), režirao je film o Batmanu

Preminuo je Joel Schumacher (80), režirao je film o Batmanu

Joel je režirao mnoge poznate filmove, među kojima su 'Batman zauvijek', 'Batman i Robin', 'Vatra svego Elma', 'Vrijeme ubijanja', 'Fantom iz Opere' i 'Dan ludila'

Američki redatelj, scenarist i filmski producent Joel Schumacher preminuo je u 81. godini, javlja Deadline. Tužnu vijest potvrdio je njegov menadžer stranim medijima. Joel se godinu dana borio s rakom.

Joel je režirao mnoge poznate filmove, među kojima su 'Batman zauvijek', 'Batman i Robin', 'Vatra svetog Elma', 'Vrijeme ubijanja', 'Fantom Opere' i 'Dan ludila'. Za Fantoma opere 2004. dobio je tri nominacije za Oscara.

Za Schumachera se uvijek govorilo kako ima mogućnost prepoznati talent mladih ljudi. Tako je 'otkrio' Demi Moore, Roba Lowea, Emilija Esteveza, Judda Nelsona i Allyja Sheedyja. Mnoge sad poznate glumce 'gurnuo' je u filmski svijet. 

Joel se rodio u Queensu, gradskoj četvrti New Yorka, kao jedino dijete u obitelji. Otac mu je bio farmaceut, a preminuo je kad je Joelu bilo svega četiri godine. Majka mu je bila rodom iz Švedske i također je umrla kada je Joel bio mlad. 

Schumacher je završio školu za dizajn i preselio se u Los Angeles kako bi radio kao dizajner kostima za Woodyja Allena. Poslije se počeo baviti filmom i režiranjem. Napisao je nekoliko scenarija prije nego što je 1981. godine debitirao SF komedijom 'The Incredible Shrinking Woman'.