Obavijesti

Show

Komentari 55

'Rekli su mi da ću umrijeti, ali mogu sve ono u što vjerujem...'

'Rekli su mi da ću umrijeti, ali mogu sve ono u što vjerujem...'
18

Prva epizoda Supertalenta donijela je brojna uzbuđenja, ali i velika iznenađenja. Gledatelji su tako upoznali kandidate koji su ih svojim nastupima i životnom pričom raznježili, ohrabrili, uveselili i nasmijali

Dobrodošli u novu sezonu Supertalenta. Neka zabava krene, rekao je Frano Ridjan novo voditeljsko lice showa.  

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Pokretanje videa ...

Prvi na pozornicu popeli su se mališani iz skupine Malci genijalci te su odmah žiriju zadali jedan matematički zadatak. Naime, na ekranu je bio prikazan niz od 20 brojeva na brzini od 50 milisekundi koje je trebalo zbrojiti i oduzeti, a u drugom zadatku bilo je prikazano 60 brojeva na brzini od 400 milisekundi. Dok je žiri odustao odmah na početku matematičkih operacija, Malci genijalci su oba zadatka riješili s nevjerojatnom točnošću.

- Impresivno i sigurno je dobro ne samo za zbrajanje i oduzimanje, već i za nekakav razvoj, mišljenja, mašte. Mali ste genijalci - komentirao je Janko, a Maja je primijetila da nitko od njih nije imao tremu.

- Pod dojmom sam i jako sretna da su tako mala djeca u tako velikom broju došla u Supertalent jer koliko god mi veliki nekad mislimo da nam život nije lijep, i onda kada vidimo ovako genijalne male, onda znamo da će život biti jako lijep s vama - zaključila je Martina.

Mališani su nakon nastupa dobili četiri da, a kako kažu, za idući krug spremni su napraviti sve što žiri poželi.  

Nakon skupine 'Malci genijalci' na red je došao i Živko Gašpar koji se predstavio vlastitom pjesmom, za koju je istaknuo kako ga je nadahnuo Bog i Duh sveti, no naklonost žirija ipak nije uspio dobiti.

- Vidim da ste se stvarno uživjeli, meni je samo žao što Vam Bog još i sluh nije dao, jer gospodine Živko, uz svo poštovanje što ste došli, pjevat ne znate - rekla je Maja.

Tijekom cijelog nastupa publika je bila na nogama, a u jednom trenutku Maja se pokušala popeti na stol. 

- Kako se kaže, čudni su putevi Gospodnji, pa i Vaš put će dovesti do srca onih do kojih treba - rekao mu je Davor. Za razliku od Janka koji je kazao da ga je Živko svojim nastupom usrećio, Martina je dala do znanja kako joj se nastup nije svidio. 

Živko je dobio tri iksa, a Martina je dodala i kako je strašno razočarana što mu je publika dala veliku podršku. 

Emotivan nastup imala je Stella Scholaja, djevojka koja boluje od mišićne distrofije. Predstavila se autorskom pjesmom koju je posvetila jednoj dragoj osobi koju je izgubila. Nakon Stellinog nastupa cijela publika bila je na nogama. 

- Rano su mi rekli da ću umrijeti, ali znam da mogu sve što vjerujem. Smrt nije najgore. Najgore je kada ti život postane težak - rekla je Stella. 

- Tvoja pozitivna energija. Divna si - kada bi barem svako to imao u sebi - rekla je Maja koja se nije mogla suzdržati od suza. 

- Mislim da je svatko od nas u jednom trenutku osjetio potrebu da se ispriča tebi i ljudima poput tebe koji nose tu jednu duhovnu snagu o kojoj mi ne možemo ni sanjati, jer smo razmaženi, jer nam je sve dano i sve nam se podrazumijeva i možda smo malo izgubili tu jednu vrstu borbenosti u sebi da izađemo s 19 godina i podijelimo jednu lijepu lekciju - rekla je Martina. 

- Stella, ja nisam baš neki poznati emotivac i ohrabritelj emocija, no kada sam vidio tvoj osmjeh, tvoju zaraznu životnu energiju, čak ni ja nisam mogao odoljeti tome. Neću uopće komentirati tvoje pjevanje, samo ću ti reći da ćemo svi umrijeti, ali da je puno važnije na koji način živimo, a ti živiš puno više od drugih - rekao je Davor. Stella je nakon emotivnog nastupa dobila četiri 'da'. 

- Ne sramim se svoje bolesti ni onoga što jesam. Ja i moja bolest to su dvije različite stvari. Trebalo mi je malo vremena da budem sretna s onim što jesam. To ne znači da nemam trenutke kad sam tužna, ali to je rad i borba. Isplati se boriti za sreću i da voliš samog sebe - zaključila je Stella.

Energičnost i skladnost pokreta pokazala je plesna skupina Universe dance crew te osigurala četiri glasa da od žirija. Davor je priznao kako mu se sviđa njihova energija te kako vidi da su 'željni, gladni i da grizu'.

- Nemam što reći, znate i sami da ste sjajni, stvarno ste razvalili pozornicu. Vi ste sve ono što mi trebamo ovdje, tako da dobrodošli - rekla je Maja. 

Svojim plesnim umijećem žiri je oduševio i sedmogodišnji Mehmed Medo Nikezić imitirajući ples Elvisa Presleyja.

- Bio sam mister Crne Gore. Ako ne prođem neću se ljutiti. Moj motiv je da se treba vjerovati u svoje snove - rekao je simpatični Mehmed i dodao kako zna pjevati. Nakon plesnog nastupa, Medo je izveo recitaciju koja je oduševila Maju. 

- Bez tog tvog izraza lica i tvoje prezentnosti na sceni i tog nekog glumačkog momenta zapravo me nije oduševila imitacija Elvisa, a opet me je i tu se negdje dvoumim što bih i kako rekao - komentirao je Janko. 

- Sa sedam godina imaš jednu razinu samosvijesti i sigurnosti koja je doista neobična za dječaka od sedam godina, ali ti imaš super moć i supertalent kojeg možda u ovom trenutku još nisi svjestan, ali tvoja mama vrlo vjerojatno je - dodala je Martina. Mehmed je nakon nastupa dobio četiri 'da'. 

S nikad viđenim talentom na ovim prostorima, u Supertalent je iz Škotske doputovao Stevie Starr te pred žirijem progutao nekoliko kovanica i potom ih izvratio nazad, potpuno suhe i po redoslijedu kojega je tražio žiri. Stevie je također žiri i publiku ostavio u čudu kada je progutao maleni balon, potom čavao i na kraju u trbuhu s tim istim čavlom probušio balon.

- Vi ste potpuno lud čovjek i jako sam sretna što Vas imamo - kazala je Maja, a ni Davor nije mogao sakriti svoju oduševljenost: 'Stevie, Vi apsolutno niste normalni i sviđa mi se to'. 

Četiri da dobio je i Nijemac Mr. Berllowski koji se predstavio talentom puhanja i stvaranja balona od sapunice, a žiriju se njegov nastup toliko svidio da se i sam poželio u njemu okušati.Na pozornici su mu se pridružile Maja i Martina, a Janko je odmah stisnuo 'x'. 

- Svi smo jako sretni da ste došli, ovo je prvi put da smo imali ovako nešto u Supertalentu. Mislim da je ovo sjajno - poručila mu je Maja. Martina je rekla kako je oduševljena nastupom i to na njemačkom jeziku. 

- Ovo je prvi put da sam poželjela doći na pozornicu - dodala je. 

Novi talent - obrvarenje, koji se odnosi na pomicanje obrva u ritmu glazbe, predstavio je Ante Dragojević, no ni on jednako tako nije naišao na odobravanje žirija. 

- Prva skladba je bila malo šokantna, ali jako dobra što se tiče obrvarenja, odnosno plesa s obrvama. Nisam puno gledao natjecatelja u tom plesu, ali ono što bih sugerirao je smanji ruke, jer sve što radiš s rukama odvraća pažnju od obrva i ovo je sigurno jako dobar format za neke druge showove -  savjetovao mu je Davor.

- Ti si simpa dečko koji je ušetao s jednom dobrom energijom, užurbanom energijom, kupio si našu pozornost. Ovo nije supertalent Ante, ovo je jedna fora crtica u tvom životu za druženja, za tulume - rekla je Martina. 

Posljednji na pozornicu popeo se pjevač Marko Antolković koji je nastupio s pjesmom Andrea Bocellija - Con Te Partiro te svojim snažnim vokalom osigurao si zlatni gumb, odnosno direktan prolaz u polufinale, kojega je bez ikakve dileme stisnula Martina.

- Ovo će teško netko nadmašiti! - u šoku je bila Maja, a Janko je komentirao: 'Ja ovo nikad nisam vidio, toliko superiorno, toliko visoko ići i tako vladati time, i ta Vaša sigurnost na početku, to je bilo malo sumnjivo, ali da će se ovo dogoditi, ja sam apsolutno bez teksta.

Davor se u svom komentaru osvrnuo na Markov dolazak na pozornicu.

- Užasno iznenađenje za mene je bilo spojiti tvoj glas sa tvojim likom, ne mislim ništa neugodno već mislim da si stvarno iznenadio.
Nemaš tipičan glas za osobu koja stoji ispred nas. Taj glas koji imaš je čudesan, moćan, drugačiji i ova pjesma je meni dosta draga - zaključio je.

 

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA':

Pokretanje videa ...