Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
7 komentara

Rokeri tuguju: 'Dragi Chuck, hvala ti za glazbu i inspiraciju'

Keith Richards izjavio je da se ugasila jedna od najvećih zvijezda, a Ringo Starr zaželio je mir 'Mr.-u rock'n'rolla'. Rod Stewart naglašava da je s Chuckom Berryjem sve počelo

FILE PHOTO - Rock and roll legend Chuck Berry poses for photographers during a concert in Burgos
Foto: © Felix Ausin Ordonez/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Chuck Berry preminuo je u subotu u 91. godini. Iako su hitna pomoć i policija odmah stigle, legendi rock and rolla nažalost nije bilo spasa. Uzrok smrti još nije poznat.

Najpoznatiji rokeri uputili su odmah svoje izraze sućuti, istaknuvši da je Berryjeva smrt golem gubitak te da će legenda s kojom je sve počelo nedostajati svima koji vole rock.

 - Chuck Berry bio je najveći roker, gitaristi i najveći tekstopisac najboljeg rock'n'rolla koji je ikad živio. To je ogroman gubitak - kazao je Bruce Springsteen (67) u svojoj poruci.

FILE PHOTO Bruce Springsteen and Chuck Berry perform "Johnny B. Good" to open The Concert for the Rock & Roll Hall of Fame | Autor: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Chuck Berry i Bruce Springsteen Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Mick Jagger (73) je rekao da želi zahvaliti Berryju 'za svu glazbu koju nam je dao i koja nas je toliko inspirirala'.

- Osvijetlio je naše adolescentske godine, udahnuo je život našim snovima da postanemo glazbenici i popnemo se na scenu.  Chuck, bio si nevjerojatan i tvoja glazba ostat će u nama zauvijek - kaže Jagger.

Keith Richards (73) kazao je da se ugasila jedna od najvećih zvijezdi, a Ringo Starr (76) zaželio je mir 'Mr.-u rock'n'rolla'.

Rod Stewart (72) naglašava da je s Chuckom Berryjem sve počelo. Rekao je da ih je 'sve inspirirao', i kaže da je prvi album koji je u životu kupio bio upravo njegov - 'Live at the Tivoli'.

Sućut nisu izrazili samo njegovi kolege. Naime, posljednji pozdrav uputio je i glumac Arnold Schwarzenegger (69) koji je rekao da je upravo uz Berryjevu glazbu sanjario o tome da ode u Ameriku.

Pisac Stephen King (69) je uz riječi da mu 'slama srce' odlazak tog glazbenog velikana ipak zaključio: '90 godina za jednog rokera, nije to ni loše'.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message