Obavijesti

Show

Komentari 5

Sedlar: Assante je zanimljiv, volio bih snimiti film o njemu

Sedlar: Assante je zanimljiv, volio bih snimiti film o njemu
3

Glumac je s redateljem Jakovom Sedlarom (62) u Hrvatskoj snimio film “Nisam se bojao umrijeti“ o Antonu Kikašu. Postoji mogućnost i nove suradnje...

VIDEO

Žene u Hrvatskoj su drage i jako lijepe. Mnoge se žele fotografirati sa mnom, a osim za sebe autogram traže i za svoje mame. Kažu da me vole još od "Kraljeva Mamba“, kaže Armand Assante (66).

Toliko je puta pjevao pjesmu o lijepoj Mariji da to, kaže, više ne radi. Nekada je svirao bubnjeve, a sada zapjeva, spontano, u društvu. Američki glumac i naš redatelj Jakov Sedlar (62) upoznali su se prije 20 godina u New Yorku. Od tada se svako malo čuju, Armand je čest gost u Sedlarovom domu, baš kao i obrnuto.

Glumac je u Hrvatsku došao snimiti ulogu trgovca oružjem u Sedlarovom novom filmu „Nisam se bojao umrijeti“ o Antonu Kikašu. Assante smatra da je Kikaš poseban, a od Hrvata su ga još fascinirali Tesla, Ivo Pogorelić, Tuđman, Ruđer Bosković... Film se snima više od godinu dana, a osim u Zagrebu, bili su u Ugandi, Južnoj Africi, Mađarskoj, Austriji, Njemačkoj, Srbiji i Kanadi. Assante je na poziv prijatelja došao iz Geneve gdje snima američki film o kriminalnom miljeu i bankama  Californije i Europe. Nakon 20 godina prijateljstva više im ni ugovori ne trebaju. Važno im je samo da su obojica u projektu. 

– Zapravo ni ne potpisujemo ugovore osim kada to moramo, iz formalnosti. Za svaku je našu suradnju dovoljan samo telefonski poziv. Često ni ne pitamo što će se raditi – kaže Jakov Sedlar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Žale što je velikih ljudi, heroja, sve manje i upravo zato napravili su film o Kikašu.  

– Pokušavam pronaći ljude za koje mislim da imaju nešto od vremena mog odrastanja, kada su se herojstva cijenili – kaže Assante.

Sedlaru je izazov snimiti tv seriju o svom prijatelju. Redatelj kaže da Assante nije samo odličan glumac nego i zanimljiv čovjek pa bio volio ekranizirati njegov život. Prijatelja je do sada vodio u Split, Dubrovnik, na Brač, Hvar... Assante se svaki put čudi koliko čudesnih ljepota ima na tako malom prostoru.  

– Nevjerojatno! Hrana je sjajna, rijetko gdje se nađe tako ukusna. S Jakovom i Dominikom sam bio prije nekoliko dana u "Gračanci", bilo je nezaboravno – kaže glumac. 

Najbolje se opusti na svojoj farmi gdje živi s mnogo životinja. Zaželio se, dodaje, i ljetnog odmora u Hrvatskoj pa će dio ljeta svakako provesti ovdje. Sedlar razmišlja da ga odvede na otočić sv. Klement blizu Hvara gdje i sam voli boraviti. Glumac iz čestih druženja s našim redateljom pamti Hvar. 

– Jakov mi je rekao da se moram namazati zaštitnim faktorom jer je sunce jako, no nisam ga poslušao. Mislio sam da mi ništa neće biti od sat vremena na suncu, a iste večeri bio sam crven kao rak. Od onda ga pažljivije slušam – prisjeća se Assante.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

Sestra Stele Rade osvojila 5000 eura, a pojavile su se i ljubavne iskre? 'Pričat ćeš s njim kasnije'
'TKO TO TAMO PJEVA'

Sestra Stele Rade osvojila 5000 eura, a pojavile su se i ljubavne iskre? 'Pričat ćeš s njim kasnije'

Natali Rade u posljednjem izazovu u showu 'Tko to tamo pjeva?' eliminirala je imitatoricu Abbe. Zatim je na kraju lutkar donio 5.000 eura
Hollywood je stigao u Zadar, a stanari odobrili: 'Samo nek' oni snimaju, dali su nam po 700  €'
ZADAR PRETVORILI U MOSUL

Hollywood je stigao u Zadar, a stanari odobrili: 'Samo nek' oni snimaju, dali su nam po 700 €'

Zadarski kvart Voštarnica danima je bio zatvoren za parkiranje, a dio centra grada preko noći pretvorio se u irački Mosul. Stanari nam otkrivaju kako je to biti u žiži zbivanja...