Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
3 komentara

Senka Bulić: Za ovu predstavu trebao nam je psihoterapeut...

Radnja se temelji na kombinaciji Euripidovog djela i tekstova nastalih na grupnoj psihoterapiji koje je s glumicama provodio psihijatar Stanislav Matačić. Kroz seanse, svaka od 12 žena suočila se sa svojim problemima

Zagreb: Konferencija Kazališta Ulysses i ZKM-a povodom premijere Euripid: Bakhe
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
3 komentara

Ovu smo predstavu i radili tako da je možemo igrati na otvorenom na Brijunima i u zatvorenom, kao sad u ZKM-u, objasnio je Rade Šerbedžija (72). Predstava ‘Bakhe’, koja je prošlog ljeta imala premijeru na Brijunima, a režira je Lenka Udovički (51), imat će zagrebačku premijeru 17., 18. i 19. siječnja na sceni Zagrebačkog kazališta mladih. Euripid se u djelu bavio odnosom prema ženama u to doba. 

Brijuni: Održana premijera predstave "Euripid: Bakhe" | Autor: Dusko Marusic/PIXSELL Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Radnja se temelji na kombinaciji Euripidovog djela i tekstova nastalih na grupnoj psihoterapiji koje je s glumicama provodio psihijatar Stanislav Matačić. Kroz seanse, svaka od 12 žena suočila se sa svojim problemima. U grčkom teatru ovaj komad igrali su isključivo muškarci koji su utjelovljivali i muške i ženske uloge. 

- Predstava je jako aktualna i danas, nažalost, iako nam to nije bila namjera. Psihijatar nam je puno pomogao kako bismo lakše ‘ušli’ u predstavu. Puno smo razgovarali o tome kako se postaviti.  - rekla je glumica Senka Bulić (54). 

Brijuni: Održana premijera predstave "Euripid: Bakhe" | Autor: Dusko Marusic/PIXSELL Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Uz Senku Bulić u predstavi igraju Lucija Šerbedžija, Katarina Bistrović Darvaš, Ivana Krizmanić, Dubravka Miletić, Urša Raukar, Barbara Prpić, Hrvojka Begović, Lucija Barišić, Anđela Ramljak, Milica Manojlović i Dora Polić Vitez.

Predstava „Bakhe“ premijerno je izvedena 28. srpnja 2018. u Tvrđavi Minor na Malom Brijunu. 

NA PREMIJERI PREDSTAVE Senka Bulić (54) o dečku (36): Ne osjećam razliku u godinama

NIKAD OTKRIVENE TAJNE VOJVOTKINJE: Kate Middleton slavi 37. rođendan, a ove stvari malo tko zna o njoj

Naši partneri pišu
Message