Show

Komentari 0

Serena i Lady GaGa vodit će Met Galu uz strogu Wintour

Serena i Lady GaGa vodit će Met Galu uz strogu Wintour

Uz modnu urednicu, pjevačicu i Williams događaj, koji će se održati 6. svibnja 2019., vodit će kreativni direktor modne kuće Gucci Alessandro Michele i britanski pjevač Harry Styles

Pjevačica Lady GaGa (32) i tenisačica Serena Williams (37) u svibnju iduće godine bit će, uz modnu urednicu američkog izdanja časopisa Vogue Annu Wintour (68), domaćice Met Gale, jednog od najposjećenijih događaja godine u New Yorku.

Institut za kostime, koji djeluje u sklopu Metropolitan muzeja umjetnosti tradicionalno će organizirati raskošnu svečanost koja slavi modu. Pritom će poznati na odgovarajući način morati ispuniti i interpretirati zadano pravilo oblačenja te ga pokazati na crvenom tepihu. 

Modna gala večer odvija se u centralnom predvorju muzeja, a cilj joj je prikupiti novčana sredstva za Institut za kostime, odjel Metropolitana posvećen modi. Ulaznica za Met Galu stoji 30.000 dolara (oko 193.000 kuna). 

Utjecaj moćne modne urednice Wintour je tolik da se od 2014. prostor posvećen Institutu za kostime zove Centar za kostime Anne Wintour. 

Uz nju, Lady GaGu i Serenu Williams događaj, koji će se održati 6. svibnja 2019. vodit će kreativni direktor modne kuće Gucci Alessandro Michele i britanski pjevač Harry Styles (24).  Naziv ovogodišnje izložbe koja će trajati od 9. svibnja do 8 rujna bit će 'Camp: bilješke o modi'. Bit će posvećena stilu koji je američka spisateljica Susan Sontag definirala u svojem eseju 'Notes on Camp' objavljenom 1964. 

Camp predstavlja estetski senzibilitet koji određeni fenomen smatra privlačnim ili smiješnim zbog njegove ridikulozne prirode. Koncept je uvelike sličan onome kiča. Stoga su ta dva fenomena estetski vrlo slična. Kada se termin prvi put pojavio 1909. godine označavao je ponašanje koje se opisivalo kao razmetljivo, pretjerano, teatralno i ženstveno, a do sredine sedamdesetih definicija je glasila: banalnost, lukavstvo, prosječnost i ekstremno razmetanje.

Susanin esej 1964. je, kao temeljne odlike stila definirao lukavstvo, frivolnost, naivnost, srednjoklasnu pretencioznost i 'šokantan' višak. Camp estetika popularna je do danas.

- Moda je sve češće najuporniji i najotvoreniji odraz estetike 'Camp' - objasnio je kustos Instituta za kostime Andrew Bolton, dodavši da će i izložba biti svojevrstan odraz isječaka eseja Sontag.

Mlada zvijezda priznala: Moja kćer je dobila ime u zadnji čas, nisam znala kako bih je nazvala!

TOTALNI JOOMBOOS:  Najveći Youtube spektakl u Europi!

21.10. Arena Zagreb postaje središte Youtube scene! Dovodimo najjačeg svjetskog youtubera KSI-a i više od 50 najpopularnijih regionalnih Youtube zvijezda.

Kupi karte na totalni.joomboos.hr prije nego što poraste cijena!

 

Najčitaniji članci