Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
23 komentara

Šerifović rasturila 'Molitvu', a Kedžo poručio: 'Najbolje dolazi'

Prikazali su se isječci svih natjecatelja koji su trebali nastupati, a pjevali su i neki dosadašnji pobjednici Eurovizije. Izvođači su zajedno izveli pobjedničku pjesmu iz 1997. 'Love Shine a Light'

Foto: Instagram
23 komentara

Umjesto finala Izbora za pjesmu Eurovizije koji se ove godine otkazao zbog korona virusa, večeras se emitirala emisija 'Eurovision: Europe Shine a Light' u kojoj se predstavila 41 država koja se trebala ove godine natjecati u Rotterdamu. Voditelji su bili Chantal Janzen (41), Edsilia Rombley (42) i Jan Smit (34), a pojavila se i YouTuberica Nikkie de Jager (26) i BBC-ijev eurovizijski komentator Graham Norton (57).

Foto: Instagram

U emisiji nije bilo striktnog rasporeda kao dosadašnjih godina, niti glasovanja i biranja finalista. Pokazao se isječak svakog predstavnika koji je trebao sudjelovati na Euroviziji. Kad se emitirao isječak nastupa s Dore Damira Kedže (32) s pjesmom 'Divlji vjetre', pjevač je, poput svih, imao poruku za gledatelje. 

- Mislim da će nakon svega ovoga biti puno dobrih stvari za nas. Najbolje tek dolazi - poručio je Damir. 

Foto: Instagram

U pauzama su pjevali i neki dosadašnji pobjednici. Led je probio Johnny Logan (66), jedan od najuspješnijih sudionika u povijesti Eurosonga. Måns Zelmerlöw (33), pobijedio je 2015. godine s pjesmom 'Heroes'. 

- Dobra večer Europo. Nadam se da se svi čuvate. Ovo će brzo proći - rekao je Måns na videu koji se prikazao emisiji. 

Foto: Instagram

Prošlogodišnji pobjednik Duncan Laurence (26) premijerno je izveo svoju novu pjesmu. Uživo se iz Izraela javila i Netta (27).

- Prvakinja sam u puzzlama u svojoj zgradi - našalila se Netta o svojom karanteni. 

Foto: Instagram

Nastupila je i Marija Šerifović (35), koja je pobijedila na Euroviziji 2007. godine s pjesmom 'Molitva'. Marija je na praznim ulicama Beograda snimila upravo tu pjesmu za ovu priliku. 

- I nakon 13 godina eto me opet u finalu Eurosonga. Bez obzira Što neću biti na sceni imat ću jednaku tremu jer ne želim vas razočarati i jer želim da i večeras budemo najbolji. Večeras će Europa i preko 200 milijuna ljudi imati priliku da ponovno vidi nas, Beograd i moju Molitvu - napisala je Marija na društvenim mrežama netom prije emitiranja emisije. 

Nakon Marijine izvedbe 'Molitve', voditeljica je komentirala kako je to bio 'poseban nastup'. Izvođači su zajedničkim snagama otpjevali pobjedničku pjesmu iz 1997. 'Love Shine a Light', a javili su se i mnogi drugi pobjednici dosadašnjih Eurovizija, kao što su Helena Paparizou (38) i Alexander Rybak (34). 

Cilj emisije je bio odati počast, inspirirati i povezati cijelu Europu i Australiju, u želji da se svim ljudima pruži nada i osjećaj zajedništva. 

Tema: Muzika

Message