Serija 'Gospodar prstenova' će se snimati na Novom Zelandu | 24sata
Obavijesti

Show

Komentari 2

Serija 'Gospodar prstenova' će se snimati na Novom Zelandu

Serija 'Gospodar prstenova' će se snimati na Novom Zelandu
3

Novi Zeland je već dobro zaradio filmovima o Hobbitima, a ponovno će biti filmski set, ovaj put za televizijsku seriju. To bi mogao biti dosad najskuplji projekt iz ekranizacije sage o 'Gospodaru prstenova'

VIDEO

Amazon je prije dvije godine otkupio prava za snimanje tv serije prema književnom klasiku J. R.R. Tolkiena. Tri filma iz sage o Gospodaru prstenova koje je početkom 2000-ih snimio na Novom Zelandu redatelj Peter Jackson zaradila su gotovo 3 milijarde dolara i okitila se brojnim Oskarima. 

- Kada smo tražili lokaciju koja bi mogla oživjeti ljepotu Drugog doba Međuzemlja, znali samo da moramo pronaći nešto veličanstveno, s netaknutim obalama, šumama i planinama, a da su nam istodobno zajamčeni prvorazedni filmski setovi i studiji te visoko kvalificirana i iskusni filmski radnici - kazali su producenti J.D. Payne i Patrick McKay.

'Gospodar prstenova' postaje serija i pratit će budućeg kralja
'Gospodar prstenova' postaje serija i pratit će budućeg kralja

Produkcija će početi u Aucklandu, najvećem gradu Novog Zelanda idućih mjeseci, kazali su.

- To je fantastična vijest za filmski sektor Novog Zelanda i naše gospodarstvo - rekao j novozelandski ministar za gospodarski razvoj  Phil Twyford.

Filmovi o Hobbitima snimljeni na Novom Zelandu pridonijeli su turističkoj atraktivnosti i od tada je državu posjetilo više milijuna ljudi. Novi Zeland je Međuzemlje ugradio u svoj kulurni identitet pa golemi modeli zmajeva i čarobnjaka dočekuju turiste već u zračnoj luci u Wellingtonu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Nećak Dražena Petrovića za 24sata: 'Ponosan sam što glumim u filmu o mom stricu'
MARKO PETROVIĆ

Nećak Dražena Petrovića za 24sata: 'Ponosan sam što glumim u filmu o mom stricu'

Plus+ Obitelj Petrović film će pogledati na premijeri u Šibeniku na Draženov 60. rođendan • Marko Petrović igra Draženovog suigrača iz Cibone • Producenti Zdjelarević i Šiber na filmu su radili osam godina