Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Serija 'Gospodar prstenova' će se snimati na Novom Zelandu

Novi Zeland je već dobro zaradio filmovima o Hobbitima, a ponovno će biti filmski set, ovaj put za televizijsku seriju. To bi mogao biti dosad najskuplji projekt iz ekranizacije sage o 'Gospodaru prstenova'

Foto: Promo
2 komentara

Amazon je prije dvije godine otkupio prava za snimanje tv serije prema književnom klasiku J. R.R. Tolkiena. Tri filma iz sage o Gospodaru prstenova koje je početkom 2000-ih snimio na Novom Zelandu redatelj Peter Jackson zaradila su gotovo 3 milijarde dolara i okitila se brojnim Oskarima. 

Foto: Twitter/Screenshot

- Kada smo tražili lokaciju koja bi mogla oživjeti ljepotu Drugog doba Međuzemlja, znali samo da moramo pronaći nešto veličanstveno, s netaknutim obalama, šumama i planinama, a da su nam istodobno zajamčeni prvorazedni filmski setovi i studiji te visoko kvalificirana i iskusni filmski radnici - kazali su producenti J.D. Payne i Patrick McKay.

ARAGORN NA DJELU 'Gospodar prstenova' postaje serija i pratit će budućeg kralja

Produkcija će početi u Aucklandu, najvećem gradu Novog Zelanda idućih mjeseci, kazali su.

- To je fantastična vijest za filmski sektor Novog Zelanda i naše gospodarstvo - rekao j novozelandski ministar za gospodarski razvoj  Phil Twyford.

Foto: IMDB

Filmovi o Hobbitima snimljeni na Novom Zelandu pridonijeli su turističkoj atraktivnosti i od tada je državu posjetilo više milijuna ljudi. Novi Zeland je Međuzemlje ugradio u svoj kulurni identitet pa golemi modeli zmajeva i čarobnjaka dočekuju turiste već u zračnoj luci u Wellingtonu. 

Naši partneri pišu
Message