Obavijesti

Show

Komentari 27

Severina otvara firme, a nije se razišla s Tomicom Petrovićem

Severina otvara firme, a nije se razišla s Tomicom Petrovićem
7

Tomica Petrović Severini više nije menadžer, ali ostali su u dobrim odnosima te su i dalje poslovni partneri. Pjevačica je uz firmu koju je osnovala s njim, otvorila i dvije nove koje je nazvala po svojim pjesmama

VIDEO

Pjevanje im je “temeljni” biznis, od toga ipak žive, no neki su estradnjaci proširile poslove. Imaju vinograde, adventske kućice, prodaju kape i majice, imaju udjele u IT tvrtkama, iznajmljuju skladište... Dugačak je popis poslova koje naši estradnjaci rade “sa strane”. Neki posluju dobro, ali dogodi se i poneki loš poslovni potez, loša procjena, pa završe u minusu, a neki čak i u blokadi. No pjevačka karijera ipak im nosi najviše novca, pogotovo onima koji ubiru zaradu i od autorskih prava. U svakom slučaju, lakše im je nego “običnim smrtnicima”. Ako im zapne u biznisu, samo uhvate mikrofon i vrlo brzo “zakrpaju” sve rupe i minuse.

Severina najavila veliku regionalnu turneju "The Magic Tour"

Kao da ja pogođena izuzetnim poduzetničkom inspiracijom, Severina Kojić (47) ove je godine otvorila dvije tvrtke. No, čini se da od njih bolje posluje ona koja ima još od 2010. iz partnerstva s Tomicom Petrovićem. Ta je tvrtka, “Glazbeni program d.o.o.”, registrirana za Djelatnosti snimanja zvučnih zapisa i izdavanja glazbenih zapisa. Podaci govore kako je 2018. godine Glazbeni program d.o.o. ostvario prihod od 4.261.900 kuna. To je gotovo 1.300.000 kuna više nego godinu ranije.

Pokretanje videa...

01:44

U ožujku je došla vijest kako Petrović više nije Severinin menadžer. Suradnju su počeli 2000., a deset godina kasnije otvorili su “Glazbeni program d.o.o.”. Nisu komentirali razloge zašto joj Tomica više ne brine o karijeri, mjesto menadžera preuzeo je Alen Ključe, jedan od ponajboljih organizatora koncerata u Hrvatskoj. Radio je s brojnim poznatim imenima poput Terezom Kesovijom, Doris Dragović, Željkom Joksimovićem... a promotor je Andreje Bocellija i u Hrvatsku je doveo Toma Jonesa i Roda Stewarta. Sad je zauzeo Petrovićevo mjesto, barem što se glazbenog djela tiče.

Seve: 'Ravnateljica se zbližila s Milanom, rade sve protiv mene'
Seve: 'Ravnateljica se zbližila s Milanom, rade sve protiv mene'

Jer iako više ne surađuju, oboje su i dalje navedeni kao vlasnici “Glazbenog programa d.o.o.”. Pjevačica je nedavno govorila o odnosu s bivšim menadžerom.

- Mi i dalje razgovaramo, ostali smo si dobri - rekla je.

Poreč: Severina i Mia Dimšić otvorile Rise Up Festival

U analizi njihove tvrtke još stoji i da nisu povećavali ni smanjivali broj zaposlenih. Potonje je i dosta teško jer u izvješću stoji da je zaposlenih bilo 0 (nula). Ambiciozna Severina ove je godine proširila brojčano stanje svojih tvrtki za još dvije. Imena tih dviju potiču iz njene pjesme. Tako se jedna zove “DUK Production d.o.o.”, a druga “Dobrodošao u klub d.o.o”, kako se zove jedna od Severininih pjesama. U njima je navedena kao jedina osnivačica i direktorica.

No, tu nije sama. U “Dobrodošao u klub” zaposlila je Antonelu Belamarić na pozicija prokurista. Djelatnost tvrtke je “Izvođačka umjetnost”, s u sektoru je “Umjetnost, zabava i rekreacija”. Tvrtku “DUK production. d.o.o.” osnovala je u listopadu i prijavila više od 15 djelatnosti. Među njima je kupnja i prodaja robe, proizvodnja celuloze, papira i kartona, audiovizualna djelatnost, zastupanje inozemnih tvrtki... Za obje te firme Severina je prijavila kućnu adresu. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

16:11


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Tisuće eura za modne detalje: Pogledajte kakve je outfite Fani Kerum nosila na glasanjima...
ZNA PRIVUĆI PAŽNJU

Tisuće eura za modne detalje: Pogledajte kakve je outfite Fani Kerum nosila na glasanjima...

Fani je velika ljubiteljica skupocjene odjeće i modnih dodataka. Svaki svoj stajling pomno bira, a nerijetko poseže za komadima koji ističu njezin stas

Gotovi svi kostimi za Eurosong! Dizajnerica za 24sata: 'Marko je dao ideje, sašila sam i 1 više...'
KAKVA SENZACIJA NAS ČEKA?

Gotovi svi kostimi za Eurosong! Dizajnerica za 24sata: 'Marko je dao ideje, sašila sam i 1 više...'

Valentina Pliško otkrila nam je što je inspiracija iza novog kostima u kojem će Baby Lasagna nastupiti na Eurosongu, koliko ga je dugo radila, ali i jednu novost što se samog nastupa tiče...
Fani Kerum na glasanje stigla s torbicom koja košta i do 4000 €
PRIVUKLA POGLEDE

Fani Kerum na glasanje stigla s torbicom koja košta i do 4000 €

Željko i Fani su na glasanje stigli u elegantnim modnim kombinacijama, a ona je nosila i dizajnersku torbicu