Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
19 komentara

'Šibenska bura': Pogledajte posljednji spot Arsena Dedića

Arsen Dedić obožavao je šibensku klapu Maslina i Branka Bubicu, s kojima je snimio spot za pjesmu 'Šibenska bura'. To mu je ujedno i posljednji spot

YouTube
Video: YouTube
19 komentara

Sjećam se da je Arsen Dedić nekoliko puta privatno, a  nerijetko i s pozornice, govorio o teroru klapa.

- Gledam ja televiziju, ono osam ogromnih mladića stoji, jedan ljepši i jači od drugog. Misliš, to će sad ruknuti, to će sad zagrmiti. Kad ono krene Gle malog tiča.... Dajte ljudi nemojte me zaje....i. Pa ovo je terror klapa, svako selo ih ima nekoliko - smatrao je Arsen.

Grubo na prvi pogled. Ali, iskreno je volio Branka Bubicu i klapu Maslina , nasljednicu legendarne klape Šibenik. A svima iz Šibenika Arsen bi pomogao koliko treba, pa je i ovom prilikom za pjesmu 'Šibenska bura', izvedenu na prošlogodišnjim Večerima dalmatinske šansone, pristao snimiti spot.

SPOT POGLEDAJTE OVDJE:

Redatelj spota Željko Petreš , sjeća se da su kadrovi s Arsenom snimani u Zagrebu. Veliki je glazbenik znao da je u nekim kadrovima spota brod koji već pedesetak godina plovi na relaciji Šibenik-Zlarin-Prvić.

- Evo ti, obuka sam majicu s parobrodom, molio sam jutros Gabi da nađe neku takvu - rekao je Arsen došavši na snimanje.

Posebno su se Arsena, kad je pogledao gotov spot, dojmili kadrovi kišobrana na buri.

- Ovo me sjeća na pokojnu mater koja bi se često žalila da joj bura na ulici diže kišobran. Znaš, napisao sam joj pjesmu 'Majka hrabrost', jer je tijekom rata, jadna, ostala u kući. Granata je pala 50 metara od nje i ubila susjeda - prisjetio se Dedić.

Ovo je zadnji spot koji je Arsen snimio.

Naši partneri pišu
Message