Show

Komentari 20

Sicilija u Pacinovim venama: Preci su mi iz sela Corleone

Sicilija u Pacinovim venama: Preci su mi iz sela Corleone

NAJBOLJI FILM IKAD SNIMLJEN ‘Kum’ je po izboru kritike i publike prvi na top listi sto najboljih filmova svih vremena, a glumac Al Pacino ispričao je i zašto

Na setu “Kuma' redatelj Francis Ford Coppola imao je mafijaša pokajnika kao savjetnika. On je rekao da mafijaši ne uzimaju za ozbiljno nikoga tko nema podrijetlo sa Sicilije ili iz Napulja, prisjetio se ovih dana Al Pacino (77).

Proslavila ga je 1972. godine uloga Michaela Corleonea u filmu 'Kum', prema knjizi Marija Puza, a ovih dana rekao je kako s likom kojeg je glumio dijeli korijene.

– Michael potječe iz Corleonea, gradića na Siciliji, odakle su i moji djedovi po majci - kaže glumac, čiji je otac bio rodom iz Napulja.

- Hollywood je pun Italoamerikanaca. Ali ja sam čistokrvni, što bi rekli - puna doza - kaže Al Pacino o svom talijanskom podrijetlu. Otkrio ga je upravo redatelj i sunarodnjak Coppola, koji se čak bojao da će zbog inzistiranja da zaposli nepoznatoga glumca dobiti otkaz.

- Glavnu ulogu Michaela Corleonea trebali su glumiti Robert Redford ili Jack Nicholson. No ja sam znao da taj žilavi maleni Talijan jedini može uvjerljivo odglumiti mafijaša – rekao je Coppola.

Inače u Corleoneu su doista rođeni stvarni mafijaši poput Bernarda Provenzana, Jacka Dragna i Luciana Leggia.

- Za razliku od njih, moja obitelj nije se upuštala u mafijaške aktivnosti. Emigrirali su u SAD i jedva krpali kraj s krajem. Nitko od njih, nažalost, nije dočekao da se proslavim - rekao je Pacino.

 

Najčitaniji članci