Show

Komentari 145

Simona o Antinoj ovisnosti: Jedino ga Bog može spasiti...

Simona o Antinoj ovisnosti: Jedino ga Bog može spasiti...

MOLI SE ZA ANTU Simona vjeruje da će njezinu bivšem mužu pomoći cijepanje drva, pranje podova i kopanje. Njezin bivši suprug liječi se od ovisnosti u Vrbovcu

Znala sam da Ante ide u zajednicu Cenacolo. Rekao mi je ovo ljeto. I ima našu potporu. Ante je jedini čovjek koji mi je, kad sam dotakla dno prije četiri godine, pružio ruku i odveo me fra Zvjezdanu, i to mu nikad neću zaboraviti, kaže Simona Ištvanović (31). 

Njezin bivši suprug Ante Gotovac (46) liječi se od ovisnosti u Vrbovcu i okrenuo se vjeri. U zajednici nisu htjeli ništa reći o svojem štićeniku zbog njegova dobra. Ante nije bio dostupan na mobitel jer ih u zajednici nemaju, kao ni televiziju, a zabranjeno je piti i pušiti. Smještaj je besplatan i nitko nije plaćen za ono što radi. 

Dan započinje buđenjem u 6 sati, pospremanjem kreveta i osobnom higijenom. Potom slijedi zajednička molitva krunice, doručak, pa cijepanje drva i pranje podova, a štićenici u krevet odlaze u 22 sata. 

Ante je i prije pet godina najavljivao da je gotovo s drogom. Tada je rekao da je dotaknuo dno. Ostao je bez tvrtke, stana, Mercedesa, a nije imao ni za kruh. Živio je s majkom Jadrankom. Nedavno su ga vidjeli u zagrebačkoj bolnici na odjelu za liječenje od alkoholizma.  

- Simona i ja smo ružili na kokainu. Takav je bio naš životni put, to su bili Gotovčevi - rekao je Ante. 

Simona se prije četiri godine okrenula vjeri. 

- Želim mu od srca sve najbolje, da uz Božju pomoć pronađe smisao života te počne zdrav, miran i radostan duhovan život u sakramentima - zaključila je Simona. 

Najčitaniji članci