Obavijesti

Show

Komentari 51

Sinovi Đurđice Barlović: 'Zbog visokog tlaka dobila je infarkt'

Sinovi Đurđice Barlović: 'Zbog visokog tlaka dobila je infarkt'
5

Mama je bolovala od visokog tlaka godinama pa je on vjerojatno bio ''okidač'' za taj nesretni infarkt. Iako je bila živa do bolnice, tamo je umrla, rekli su njezini sinovi Hrvoje i Borna Barlović

VIDEO

Na današnji dan davne 1992. godine preminula je Đurđica Barlović, jedna od najkarizmatičnijih pjevačica bivše Jugoslavije. Njezine hitove i danas obožavaju generacije.

Tog kobnog 26. kolovoza Đurđici je pozlilo na plaži u Pagu gdje je svake godine ljetovala sa suprugom Ivanom, te sinovima Bornom i Hrvojem. Dobila je akutni infarkt miokarda, a uskoro je preminula na Internom odjelu zadarske Opće bolnice.

- Mama je bolovala od visokog tlaka godinama pa je on vjerojatno bio ''okidač'' za taj nesretni infarkt. Iako je bila živa do bolnice, tamo je umrla - rekla su nam braća Barlović, a uvjereni su da bi je u današnje doba suvremenom medicinom liječnici uspjeli spasiti. Đurđičini sinovi danas su uspješni mladi ljudi. Otac i djed su im bili stomatolozi, pa su i oni naslijedili dio tog obiteljskog stabla.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvoje ima svoju stomatološku ordinaciju, a brat Borna mu je glavni tehničar. I danas ih pacijenti, priča nam Hrvoje, prepoznaju kao Đurđičine sinove.

- To su većinom starije generacije iz tog doba koje je dobro pamte. Obojica jako sličimo mami, a i prezime je dosta zvučno pa se ljudima upali ‘kliker’ - rekao nam je Hrvoje. Većinu vremena provodila je po nastupima, ali, pričaju nam braća, obitelj joj je bila najvažnija.

- Bila je prava majka i domaćica. To joj je bio imperativ i na prvome mjestu. Uz to, bila je izvrsna kuharica. Sjećam se ljetovanja na Pagu s rođacima i njezinih škampa na buzaru. I danas kad pripremam ta jela vrate me u djetinjstvo - rekao nam je svojedobno Hrvoje. 

Najveću slavu pokojna Đurđica stekla je kao pjevačica Novih fosila. Davne 1977. godine na Splitskom festivalu oduševili su pjesmom 'Diridonda', a iduće godine izdaju prvu ploču 'Da te ne volim'.

- Đurđica je s prvom postavom, Mokom, Marinkom i sa mnom bila od samog početka do trenutka našeg uspona. Po njoj su pisane pjesme jer je imala izuzetan raspon glasa. Mogla je, primjerice, bez problema otpjevati sve pa i bas linije - ispričao je jednom njezin kolega Rajko Dujmić (65).

Iako je u Fosilima stekla najveću slavu, Đurđica je 1982. godine odlučila izaći iz grupe kako bi se posvetila privatnom životu, a obožavatelji su bili uvjereni kako Fosili bez nje neće preživjeti. U bendu ju je zamijenila Sanja Doležal (56). U svojoj solo karijeri izdala je četiri albuma na kojima su pjesme 'Dalje moram sama', 'Osjećam to', 'Ljubiš me u vrat' i druge. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Tisuće eura za modne detalje: Pogledajte kakve je outfite Fani Kerum nosila na glasanjima...
ZNA PRIVUĆI PAŽNJU

Tisuće eura za modne detalje: Pogledajte kakve je outfite Fani Kerum nosila na glasanjima...

Fani je velika ljubiteljica skupocjene odjeće i modnih dodataka. Svaki svoj stajling pomno bira, a nerijetko poseže za komadima koji ističu njezin stas

Gotovi svi kostimi za Eurosong! Dizajnerica za 24sata: 'Marko je dao ideje, sašila sam i 1 više...'
KAKVA SENZACIJA NAS ČEKA?

Gotovi svi kostimi za Eurosong! Dizajnerica za 24sata: 'Marko je dao ideje, sašila sam i 1 više...'

Valentina Pliško otkrila nam je što je inspiracija iza novog kostima u kojem će Baby Lasagna nastupiti na Eurosongu, koliko ga je dugo radila, ali i jednu novost što se samog nastupa tiče...
Fani Kerum na glasanje stigla s torbicom koja košta i do 4000 €
PRIVUKLA POGLEDE

Fani Kerum na glasanje stigla s torbicom koja košta i do 4000 €

Željko i Fani su na glasanje stigli u elegantnim modnim kombinacijama, a ona je nosila i dizajnersku torbicu