Obavijesti

Show

Komentari 14

Škugor: Cetinskom sam platio prvu svadbu za 200 gostiju...

Škugor: Cetinskom sam platio prvu svadbu za 200 gostiju...
15

SERIJAL LUKSUZNA VJENČANJA: Na ekskluzivnim svadbama nose se vjenčanice od francuske čipke, ljubičice stižu iz Japana, uvode se nove trajektne linije...

VIDEO

>>> U velikom serijalu 24sata čitajte sve o tajnama i detaljima najluksuznijih vjenčanja u Hrvatskoj posljednjih nekoliko godina

U cijelosti sam 1995. platio vjenčanje Tonyja Cetinskog (49) i njegove prve supruge Antonele Butigan (43). Ni njegova ni njezina obitelj nisu pitali koliko to košta, ispričao nam je 24 godina nakon pjevačeva tuluma u Zagrebu njegov tadašnji menadžer Zoran Škugor (64).

Svojem tadašnjem štićeniku platio je svadbu u Esplanadi za 200 uzvanika. Ne sjeća se koliko je iskeširao u tadašnjim njemačkim markama, ali tvrdi da je bilo prilično skupo. Kad je shvatio da nitko osim njega neće sudjelovati u podmirenju računa, menadžer je smislio pakleni plan.

- Doveo sam im četiri glazbenika koja se međusobno nisu poznavala. Prvi su se put vidjeli na pozornici. Možete misliti kakva je to bila glazba - ispričao nam je Škugor.

Slavonska svadba

Nakon što se menadžer razišao s Cetinskim, nije se štedjelo ni na drugom pjevačevu vjenčanju, s Ivanom Nobilo 2007. S trećom je suprugom Tony imao tri svadbena slavlja: u Las Vegasu, Zagrebu, a Dubravki je ispunio želju i napravio joj pravu slavonsku svadbu u Vinkovcima. Gotovo 25 godina kasnije vremena su se promijenila. Više nema sponzorskih kuhinja i sličnih velikih darova za vjenčanje. Sponzorima se danas, smatra Škugor, više isplati platiti oglas nego darovati kuhinju.

Kobasice zahvalnice

U potpunoj suprotnosti s običajima na estradi, pričaju nam organizatori vjenčanja, navike su političara. Govore nam kako moraju potpisivati i ugovore o tajnosti koji su teški i po 300.000 kuna. Samo neki detalji na ekskluzivnim svadbama su i vjenčanice od francuske čipke od 100.000 kuna u koje je uloženo po 300 sati rada, posebne trajektne linije, ljubičice za bukete koje stižu avionom iz Japana...

- Takvi ugovori sadrže i stavke da, primjerice, ni konobar neće objaviti fotografiju s vjenčanja. Klijenti nisu zahtjevni jer znaju što žele, što nama odmah omogućuje lakše organizirati vjenčanje. Najteže je kad klijenti ne znaju što žele - kaže nam Velka Šuran.

Tako su se jednom susreli s molbom da se konjima koji su bili na svadbu uredi posebna frizura, a najteže im je bilo dizati balon u zrak zbog nepovoljnog vremena.

- Potpisivanjem ugovora o tajnosti jamčite da će sve biti isporučeno na vrijeme, da se poštuje svaki segment njihove odluke i da sve bude obavijeno velom tajni. Jednom je jedan gospodin, utjecajan u mesnoj industriji, radio svadbu od 500 ljudi i tražio je da mu se kobasice koje proizvodi zamotaju kao zahvalnice - kaže nam Sandra Konjević.

Njezina kolegica Mirela Lela Mikšić kaže kako su među elitom najzahtjevniji poduzetnici.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:47

Političari se cjenkaju

- Političari najmanje ulažu u svadbu. Oni više imaju vjenčanja u hotelima, njima nije bitno pompozno vjenčanje, možda idu na količinu gostiju jer imaju brdo poznatih, ali nije im bitan pojam glamura - kaže Mikšić. Među organizatorima kažu da su među zahtjevnijim klijentima svakako političari koji će rodbinu, prijatelje i poznanike pokušavati impresionirati bogatim stolovima, raskošnim dekorima i dizajnerskom odjećom. Ali kad političari moraju izdvojiti novac za darivanje svatova, tu se često cjenkaju.

Najslađe je besplatno

Uglavnom političarima bude teško izdvojiti više od 10 kuna za poklone, a ti im gosti uzvraćaju debelim kuvertama i bogatim darovima, komentiraju ugostitelji koji često služe svatove.

Političarima je drago da nacija zna kako vole žene i djecu pa se ne libe na taj dan i promet zaustaviti ako treba. Tako se pisalo da je Darko Milinović 2011. zbog svadbe kćeri blokirao gradski promet i sportsku dvoranu na nekoliko dana. Ima i onih koji vlasnike restorana ucjenjuju besplatnim prostorom jer će ih, govore im, dobro reklamirati.

- Među ostalim nam kažu: ‘Pa moći ćete objesiti slike s vjenčanja na zid. Svi će k vama dolaziti jesti’ - govori nam jedan od vlasnika restorana.

Miroslav Kutle je kćer Jelenu i zeta Ivana oženio 2010.
Željko Kerum i njegova Fani vjenčali su se u tajnosti 2013. u Rimu
Bruna Sanader udala se prošlog vikenda na Hvaru

PROCURILE GOLIŠAVE FOTKE PJEVAČICE: 'Dobivam odvratne komentare, ovo je previše'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao