Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
7 komentara

Slava Ćiri: Na kraju Tarikove predstave dizali bijele šalove

Na svoj 45. rođendan, Tarik je premijerno u Zagrebu izvao svoju monodramu 'Ćiro', dok ga je legendarni trener i dugogodišnji prijatelj pažljivo promatrao iz prvog reda

Foto: Anto Magzan/PIXSELL
7 komentara

Nakon premijere u Travniku i Zenici, predstava 'Ćiro' izvedena je i u Zagrebu i to u Tarikovom matičnom kazalištu Kerempuh.

Tarikova inspiracija, legendarni nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević sjedio je u prvom redu i pažljivo pratio predstavu. 

Osim njega, Tarikovu monodramu došle su pogledati i druge osobe iz javnost života, poput Milanke Opačić, Anke Mrak Taritaš, Ane Gruice i Hrvoja Šalkovića, Joška Lokasa i njegove Jelene Katarine te Lane Klingor Mihić sa suprugom.

Tariku su podršku došli dati i roditelji Seka i Omer Filipović, supruga Lejla sa sinovima Dinom i Armanom te brojni prijatelji i poznanici.

Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Tarikova monodrama je fokusirana oko Ćirinog života prije i poslije nogometa. Ćiro je htio biti svećenik, bio je čak i prvak u skijaškom trčanju, jedno vrijeme radio je kao čistač i metalostrugar, vozio je kamion, proizvodio satove, a nakon svega toga u Švicarskoj je stekao slavu kao nogometni trener.

Kasnije je su ga, na Svjetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj kolege prozvali ‘duhovitim, osebujnim i neponovljivim nogometnim trenerom svih trenera’.

Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Tarik kaže kako je sa Ćirom dugogodišnji prijatelj i već nekoliko godina razmišlja o toj predstavi.

- Kako sam Ćiru s godinama sve više upoznavao, tako sam shvatio da taj život stvarno zaslužuje nešto, film, seriju ili barem predstavu. Ispočetka je Ćiro bio protiv toga, ali na kraju sam ga ipak uspio nagovoriti i tako je nastala ova predstava. - rekao je.

Tarikova supruga Lejla i djeca također vole legendarnog trenera.

Foto: Anto Magzan/PIXSELL

- Naravno da smo u obitelji svi obožavatelji Ćire, tko nije. Nisam objektivna, ali ovo je stvarno bilo jako emotivno iskustvo za mene, jako sam ponosna na supruga, a komentari publike su me oduševili - rekla je Lejla. 

Publika je Ćiri na kraju predstave odala počast dizanjem bijelih šalova u zrak, što je Ćirin poznati modni dodatak.

Naši partneri pišu
Message