Obavijesti

Show

Komentari 1

Saloon slavi 47. rođendan: Kad bi bar ovi zidovi mogli pričati...

Saloon slavi 47. rođendan: Kad bi bar ovi zidovi mogli pričati...
2

Legendarni zagrebački klub na Tuškancu, Saloon, danas slavi 47. rođendan. U to ime, jedan od vlasnika, Maro Srezović puhnut će u svjećice na torti te se prisjetiti početaka kultnog kluba

VIDEO

Prije nešto više od godine dana, obitelji Srezović vraćen je Saloon iz kojeg su ih u rujnu 2013. godine istjerali. 

Klub na zagrebačkom Tuškancu danas je tek sjena samog sebe. Prostorije koje su nekada vrvjele domaćim zvijezdama i partijanerima, danas su ruševine koje zjape prazne. 

Razgovor sa Marom Srezovićem pogledajte ovdje: 

Sretan rođendan dragi Saloon! Slavimo 47. u praznom klubu uz Marom Srezovićem

Posted by 24sata on 13. veljače 2017

Maro se, između ostalog, prisjetio tradicije 'kumova' kluba koji su se mijenjali svake godine. Najdraži kumovi su mu, kaže, Relja Bašić te Bojana Gregorić.

Srezović je otkrio i da je u planu monografija u kojoj će biti opisana povijest kluba, uključujući i nastupe domaćih estradnjaka koji su obilježili klub, poput Olivera Dragojevića, Nine Badrić, Josipe Lisac i Gibonnija. 

- Kad bi barem ovi zidovi mogli pričati... - rekao je Maro, prisjećajući se bogate povijesti kluba. 

1993. ;)

Posted by Discotheque Saloon on 12. siječnja 2017

 

Prvi što Maro pamti u vezi Saloona je, kaže, kada je dolazio igrati košarku pored kluba. 

- Jedan dan je došao Dražen Petrović i uspio sam napraviti 'fotku' s njim, on mi je bio idol - prisjetio se Maro koji je tada počeo dolaziti na dnevni rad. 

- Prao sam čaše, skupljao čepove, meo, radio sam sve od početka. Kasnije sam se ulovio muzike, imao sam najbolje učitelje, DJ-jevi koji dan danas rade - rekao je Maro. 

Mnogi Zagrepčani priželjkuju da Saloon ponovno otvori svoja vrata, a obitelj Srezović trenutno daju sve od sebe da se to i dogodi. 

- Saloon će se otvoriti kada klub dobije novac za odštetu. Sve što je uništeno, treba se popraviti. 'Počupani' su radijatori, svih 1000 kvadrata treba urediti, a sve ovisi o sudu - rekao je Maro.

- Sretan ti rođendan, nadam se da ćemo se vidjeti dogodine u uređenom klubu - na kraju je rekao Srezović te puhnuo svjećicu na rođendanskoj torti njegova kluba. 

Saloon otvaraju tek iduće godine

Kad sam saznao da nam je Općinski sud vratio Saloon, sjeo sam na pod i počeo plakati. I danas mi je teško vidjeti u kakvom je stanju prostor, rekao je Srezović.

Njegov otac Vlaho i on vlasnici su kultnog zagrebačkog kluba koji je jučer proslavio 47. rođendan. Umjesto punog kluba poznatih te kuma ili kume koji tradicionalno režu tortu i nazdravljaju, u Saloonu je  bio samo Maro. 

Uz tortu i šampanjac, u mraku je nazdravio klubu za koji se njegova obitelj morala boriti na sudu kako bi dokazali da je njihov, iako ga vode od 1970. godine. Nakon što je novi vlasnik 2013. godine nezakonito upao u prostor i uz pomoć zaštitara promijenio brave, Srezovići su tri godine pokušavali ući u klub na Tuškancu, sve do pravomoćne presude prošle godine.

- Kad sam zakoračio, bilo je kao da ulazim u grobnicu. Mračno, puno paučine. Strašno - kaže Maro.
Dok ne dobiju naknadu višemilijunske štete, o otvaranju ne mogu ni razmišljati, no nadaju se kako će se sve riješiti što prije.

- Dotad radimo na monografiji, a znamo i tko će nam biti kuma kad otvorimo Saloon. Želimo da ponovno bude svačiji dnevni boravak - rekao je Srezović. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju