Show

Komentari 0

Sljedeću dodjelu Oscara opet su pomaknuli, no ne zbog korone: Super Bowl? Olimpijske igre?

Sljedeću dodjelu Oscara opet su pomaknuli, no ne zbog korone: Super Bowl? Olimpijske igre?

Razlog za promjenu datuma nije objavljen, ali može se pretpostaviti da organizatori ne žele da se dodjela, čija je gledanost ionako potonula, bori za televizijsku publiku s jakom konkurencijom

Organizatori Oscara pomaknuli su iduću dodjelu najcjenjenijih filmskih nagrada na kraj ožujka, mjesec dana kasnije nego što je bilo planirano i priopćili da se natjecati mogu i filmovi objavljeni na 'streaming' platformama.

POGLEDAJTE VIDEO:

U priopćenju Akademije filmskih znanosti i umjetnosti navodi se da će dodjela za 2022. godinu biti 27. ožujka na tradicionalnoj lokaciji, holivudskom Dolby Theatreu. 

92nd Academy Awards - Oscars Show - Hollywood

Razlog za promjenu datuma nije objavljen, ali može se pretpostaviti da organizatori ne žele da se dodjela, čija je gledanost ionako potonula, bori za televizijsku publiku sa Zimskim olimpijskim igrama u Tokiju i završnom utakmicom sezone u američkom nogometu Super Bowlom koji se odvijaju u veljači. 

Akademija će zbog pandemije koronavirusa drugu godinu zaredom dopustiti da u konkurenciji za nagradu budu filmovi koji su snimljeni primarno za kina, ali su zbog njihovih zatvorenih vrata prikazana na 'streaming' platformama poput Netflixa, Disneyja, HBO Maxa i Amazona. 

Ovogodišnji Oscari su s veljače premješteni na travanj i zbog pandemije su organizirani na kolodvoru Union u Los Angelesu.

Najčitaniji članci