Obavijesti

Show

Komentari 6

Smith: Od propasti do uspješne karijere i glasina o seksualnosti

Smith: Od propasti do uspješne karijere i glasina o seksualnosti
8

Trebalo joj je dvije godine da se nasmije na neku šalu. Ali jako smo intelektualno povezani, komentirao je glumac početak veze s Jadom

VIDEO

Zabavljam se. Uživam u svom životu. Postoji duboka veza između posla, Boga i sreće. Sve to se treba poklopiti za ispunjen život, istaknuo je Will Smith (49) za američki magazin Esquire. Jedan od najplaćenijih glumaca na svijetu do sada je dva puta bio nominiran za nagradu Oscar, a proslavio se u svojim 20-ima kao reper. 

 

Happy Bday, @tatyanaali!! Wishing You Magic & Miracles on your Next Trip Around the Sun!

A post shared by Will Smith (@willsmith) on

Bilo je to 1989. kada je sa prijateljem  Jeffom Townesom osnovao sastav 'DJ Jazzy Jeff & the Fresh Prince'. Nakon repanja po klubovima, dvojac je snimio pjesmu 'Parents Just Don't Understand'. Pjesma koja govori o nestašlucima i roditeljima koji za to nemaju sluha, toliko je postala popularna da su te godine zaradili uglednu glazbenu nagradu Grammy za najbolji reperski nastup. 

Tekst pjesme je gotovo u potpunosti bio autobiografski. Smith potječe iz osrednje imućne obitelji i drugo je od četvoro djece. Majka Caroline radila je u školi, a otac Willard C. Smith Sr. imao je prodavaonicu hladnjaka. Odrastao je u zapadnoj Philadelphiji u mjestu zvanom Wynnefield. Već kao srednjoškolac zaradio je nadimak Prince jer se uvijek znao šarmantno izvlačiti iz nevolja. Repao je od 12. godine života i kad je već u prvom profesionalnom pokušaju dosegnuo glazbeni vrh, zaradio je gomilu novca prije no što je navršio 20. Sve što je imao potrošio je brže nego li je stekao. Kupioje kuću, dva automobila, a kao i svaki reper, nije se mogao zamisliti ni bez skupocjenih zlatnih lanaca i prstenja. Već sa 20. godina je bankrotirao.

 

Ya’ll ain’t got no filters like this

A post shared by Will Smith (@willsmith) on

Srećom negdje u to vrijeme sreo je Bennyja Medinu, desetak godina starijeg glazbenog producenta koji je u Willu prepoznao potencijal. Predložio mu je da krene u snimanje sitcoma baziranog na Willovom stvarnom životu i njegovoj težnji da dođe do Beverly Hillsa. Televizijska kuća NBC pristala je emitirati serijal i tako je godinu dana kasnije nastao sitcom 'Princ s Bel-Aira'. Will je igrao sebe – pametnog klinca koji od uličara nastoji postati zvijezda. 

Njegova slava rasla je iz godine u godinu iako je već i nakon prve sezone postao poznat. Stoga je 1991. godine pozvan u TV-show 'A Different World' i na snimanju emisije se zaljubio u godinu dana stariju djevojku. Bila je to Shree Elizabeth Zampino, studentica modnog dizajna iz New Yorka. Već iduće godine su se vjenčali jer je Sheree bila u trećem mjesecu trudnoće. Pola godine nakon vjenčanja rodio im se sin kojem je Will dao prilično komplicirano ime po svom ocu. Dječaka su nazvali Willard C. Smith III i dali mu nadimak Trey (25). 

 

Shoutout to all the Joyful Lovers Around the World! Photo: @alansilfen

A post shared by Will Smith (@willsmith) on

 Will je zbog popularnosti u 'Princu s Bel-Aira' 1993.  dobio prvu veliku filmsku ulogu. U filmu 'Six Degrees of Separation' briljantno je odigrao homoseksualnog umjetnika Paula. Partner mu je bio Anthony Michael Hall, no 25 godišnji Smith odbio je u filmu ljubiti se s Anthonyjem pa je sve golicave scene odigrao njegov dubler.

- Bilo je to vrlo nezrelo s moje strane, no tad sam cijelo vrijeme mislio: 'Što će rećli moji prijatelji u Philadelphiji kad budu gledali te scene?' Jednostavno, nisam bio dovoljno emocionalno sazreo za ovakav umjetnički izazov i nisam mogao prihvatiti ovaj umjetnički aspekt filma - komentirao je glumac kasnije  u jednom intervjuu. Nakon samo dvije i pol godine braka, 1995. Smithova supruga je podnijela zahtjev za razvod.

- Ulazak u taj brak nije bio bog zna kakav podvig. Ni Shree, ni ja nismo bili spremni za bračnu zajednicu. Naprosto nismo imali dovoljno životnog iskustva da bi ostali zauvijek zajedno - objasnio je Will razlog propasti braka. Brakorazvodna parnica nije dugo potrajala jer su Shree i Will sve riješili uglavnom dogovorno. Tako je bivšoj supruzi isplatio 900 tisuća dolara, a još se obavezao mjesečno plaćati po 24 tisuće dolara alimentacije, što znači godišnje skoro 300 tisuća dolara.

Nedugo nakon razvoda, s kojim se nikako nije mogao pomiriti, obnovio je jedno staro prijateljstvo iz 1990.  Bila je to glumica Jada Pinkett (46) koja je trebala dobiti ulogu njegove partnerice u 'Princu iz Bel-Aira', ali ju nisu odabrali jer im je bila preniska. Od audicije ostali su dobri prijatelji, a budući da je i ona tad bila prekinula dugogodišnju vezu, Smith i Jada imali su mnogo zajedničkih tema.

LuMarPhoto/Press Association/PIXSELL

- Pomogla sam mu da razumije što se dogodilo s njegovim brakom, a on je meni pomogao da shvatim zašto je propala moja veza. Postao je moj najbolji prijatelj i nije bilo teme o kojoj nismo mogli otvoreno razgovarati - objasnila je Jada Pinkett razloge zbližavanja s Willom. Glumac je zaprosio 1997. tada 26-godišnju Jadu, a na staru godinu vjenčali su se bez medijske pompe, u luksuznom dvorcu - Cloisters Mansionu, nedaleko njezinog rodnog Baltimorea. Na vjenčanje su pozvali stotinjak prijatelja i rođaka, a Pinkett je već bila u drugom mjesecu trudnoće.

- Trebalo joj je dvije godine da se nasmije na neku moju dosjetku. Sad konačno smatra da sam duhovit, ali trebalo joj je dosta vremena da to shvati. Ali jako smo intelektualno povezani - otkrio je Smith da je Jadi trebalo dugo shvati njegov smisao za humor.  Jada je rodila sina Jadena (19) 8. srpnja 1998., tri mjeseca nakon što je se Will nakratko vratio glazbi i dovršio prvi samostalni album nazvan 'Big Willie Style' na kojoj je jednu pjesmu posvetio svom sinu iz prvog braka.

'Just the Two of Us' postala je veliki hit. Jedan od stihova glasi otprilike ovako: 'Nije išlo s tvojom mamom, ali pusto to, ti si začet u ljubavi'. Dječačić kojeg Will u spotu vodi za ruku i koji skakuće oko njega bio je upravo mali Trey. Pred milijunskom publikom zahvalio je sadašnjoj i bivšoj supruzi na staloženosti i zrelosti jer su iz komplicirane situacije izvukle ono najbolje samo da bi djeca odrastala u dobroj atmosferi. Na dodjeli MTV-jevih nagrada Will je zato zahvalio i sadašjoj i bivšoj supruzi jer su bile dovoljno zrele i razumne da iz cijele situacije izvuku najbolje, a sve zbog djece.

Pixsell

Jada i Will 2000. godine postali su ponovno roditelji. U listopadu 2000. u Los Angelesu Jada je rodila Willow Camille Reign Smith (17) i posvojila Treya. A da su Will i Jada doista požrtvovni roditelji dokazali su 2002. Napustili su dodjelu Oscara na kojoj je Will bio u nominaciji za najboljeg glumca, i odjurili kući jer im je javljeno da malena Willow ima visoku temperaturu.

Will Smith oduševio Istrane: Uopće se ne ponaša kao princ
Will Smith oduševio Istrane: Uopće se ne ponaša kao princ

- Osjećao bih se kao zadnja budala da sjedim mirno u dvorani a dijete mi je kod kuće bolesno. Što da je nešto krenulo po zlu? Ovako imam alibi da joj jednog dana kažem: 'Ne, nećeš ići na taj spoj jer mi se ne sviđa tvoj dečko. Ako se bude protivila zabrani, uvijek ju mogu podsjetiti da smo zbog nje napustili dodjelu Oscara - našalio se Smith.  Nominaciju je zaradio ulogom u biografskom filmu o slavnom boksaču Muhammedu Aliju, a u filmu je Alijevu prvu suprugu Sonji igrala Willova supruga Jada. 

PA/Pixsell

Nakon još nekoliko uspješnih filmova 2008. godine po svim analizama Smith je postao multimilijuner. Njegove godišnje zarade tad su već iznosile i po 30 milijuna, a ukupno je bio težak oko 180 milijuna dolara. Usporedno s Willom i Jada je bila uspješna u svom poslu. U mladosti je završila ples i koreografiju u baltimorskoj umjetničkoj školi i nastavila u Sjevernoj Karolini.

Iako su uvijek izgledali kao skladan par, prije nekoliko godina su se pojavila glasine Willovom i Jadeinom razvodu. Informacije o neslaganjima otkrio je bliski prijatelj slavnog para. Nagađanja o nevoljama u braku počela su nakon što je glumica s tada rastavljenim pjevačem Marcom Anthonyjem snimila seksi scene u seriji 'Hawthorne'. Slavni par izdao je zajedničku izjavu u kojoj tvrde da se ne planiraju rastati te da im je brak čvrst, a medijske napise opisuju kao notorne laži i izmišljotine. Idilu slavnog para su 'poremetile' i glasine koje kruže godinama Hollywoodom prema kojima je Smith homoseksualac. 

Will snimao svoj prvi bungee jump: Ovo sam čekao godinama
Will snimao svoj prvi bungee jump: Ovo sam čekao godinama

- Uspjela sam ga uvjeriti kako informacije o njemu neće procuriti u javnost, stavio je novac na stol i rekao da želi uslugu muškarca - tvrdila je holivudska madam Heidi Fleiss. 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...