Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Spektakl u Beogradu: Dodjela MAC bit će užitak za publiku

Prvu regionalnu dodjelu muzičkih priznanja 29. siječnja u Štark Areni organizira i producira srpska najveća produkcijska kuća, Skymusic

Foto: mac
1 komentara

Produkcija možda modernija i raskošnija od Eurosong-a, jedinstveni audio-vizualni sistemi, šou koji će po prvi put kod nas objediniti live TV prenos i spektakl u najvećoj koncertnoj areni na ovim prostorima – sve to, i još mnogo više od toga je Music Awards Ceremony (MAC). Prvu regionalnu dodjelu glazbenih priznanja 29. siječnja u Štark Areni organizira i producira srpska najveća produkcijska kuća, Skymusic.

Bit će dodijeljeno više od 25 glazbenih priznanja, a specijalno osmišljene i režirane nastupe na MAC-u izvesti će Bajaga i Instruktori, Željko Joksimović, Toni Cetinski, Massimo Savić,Jelena Rozga, Plavi orkestar, Stjepan Hauser (2Cellos), Sergej Ćetkovic, Emina Jahović, Marija Šerifović, Nataša Bekvalac i mnoge druge zvijezde iz regije.

Ovakav regionalni glazbeni spektakl zahtjeva obimne i temeljne pripreme, pa je produkcija Skymusic još prije tjedan dana ušla u Štark Arenu i započela pripreme za ceremoniju. Na sceni MAC-a će biti moguće sve, pa zbog toga pripreme traju gotovo desetostruko duže nego za standardne koncerte i manifestacije koje se održavaju u ovoj dvorani.

Najavljeno je impozantnih 1000m2 LED ekrana, preko 1000 inteligentnih rasvjetnih tijela, a sve to bit će zakačeno na 400 motornih dizalica…a što to zapravo znači, objašnjava Milenko Škarić, vlasnik Skymusic-a: “Rijetko se čak i na turnejama najvećih svjetskih zvijezda postiže ovako visok nivo produkcije, a i Eurosong je, možda čak i prilično konzervativan u odnosu na ovo sto ćemo mi prikazati publici. Pokazat ćemo sve naše “igračke”, odnosno produkcijsku opremu, a donosimo i neke igračke koje su nam nedostajale iz inozemstva."

- Na standardne produkcije u Štark Areni instaliramo oko 100 motornih dizalica. Za potrebe ovog showa koristimo preko 400! Eto, toliko je ovo veća produkcija od svega. Praktično nam je ovoga puta limit bio nosivost krovne konstrukcije Štark Arene - kaže Škarić.

- Na MAC-u će biti nekoliko bina, što je potpuno drugačije od svih dosadašnjih događanja u Štark Areni, pa će i zvuk biti urađen na potpuno drugačiji način. Centralni sistem je već poznata Anya, sistem koji se sam prilagođava prostoru i daje optimalni zvuk na svakoj poziciji, ali bit će postavljeno i značajno više zvučnih skupina kako bi publika imala pravi užitak - dodao je Škarić.

- Anya sistem je već prošao sve najveće događaje - Exit festival, Beerfest kao i nekolicinu koncerata u Areni. I dalje je jedinstven u Europi i jedino ga mi posjedujemo - kaže Škarić.“

- MAC je kako događaj za publiku u Štark Areni, tako i TV spektakl koji uživo prenose televizije s nacionalnom frekvencijom iz regije. To su praktično dva događaja u jednom, ili čak tri ako uračunamo iRed Carpet ceremoniju. TV prijenos zahtjeva potpuno drugačiji pristup od samog live nastupa. Ono što je interesantno za publiku je da će u Areni biti mnogo više nastupa nego na TV-u kako za vrijeme reklama tako i za vrijeme intervjua, tako da tko voli više muzike - treba biti prisutan u Štark Areni. - kaže Škarić.

Karte za MAC mogu se nabaviti na www.tickets.rs

Tema: Muzika

Message