Žiri je redom dijelio dvojke i trojke zbog toliko loše pripremljenih jela da je Tomislav Špiček bio je uvjeren da je bolestan - jer nije osjećao toliko tražene začine
Špiček je u problemu: Mora kod liječnika jer ne osjeća začine...
Dok su u ponedjeljak natjecatelji svojim začinjenim jelima doslovno rasplakali žiri, dan poslije bio je potpuna suprotnost. Žiri je redom dijelio dvojke i trojke zbog toliko loše pripremljenih jela da je Tomislav Špiček bio je uvjeren da je bolestan - jer nije osjećao toliko tražene začine.
- Morat ću na otići kod doktora, da mi pregleda uho grlo i nos jer moji nepci ne slušaju. Možda sam se razbolio, ne znam. Ja ne osjećam te začine… Deklariraš to jelo kao da je marinirano u začinima, a nigdje se to ne osjeti. Isprao sam usta vodom, uzeo veliki komad mesa i opet nisam osjetio tu marinadu. Užas! - rekao je Špiček nakon što je nekoliko puta probao junetinu koja se, kako kažu Sara i Anna, marinirala u soji.
Ništa bolji u komentarima nije bio niti nakon kušanja Martinovog i Kristijanovog sendviča od patlidžana, te nedovoljno ispečenog goveđeg T-bone odreska posluženog u tagliati sa salatom od pečene paprike. Momcima je T-bone ostao 'opasno crven' jer ga nisu uspjeli sipeći na vrijeme, pa su zamolili žiri da ga ne kušaju.
- Hrabrosti vam fali, dečki! Znamo kako treba servirati taj odrezak. Hoću vidjeti tu kost u slovu T, ramstek, biftek, ali nikako ovako na ovaj bijeli, bezvezni tanjur. T-bone steak je komad mesa koji zaslužuje pozornost. To je muško jelo i mora izgledati robusno. Druga stvar, niste složili sljedove kako treba. Poslužili ste dva glavna jela. Bolonjez je prejak za predjelo. Ono mora biti lagano, a meso ide u glavno jelo - iskreno je komentirao Špiček, okrenuvši Pazinjanima mršavu trojku na kuhači.
U svojih 43 godine života Špiček nikada nije mislio da će ga razveseliti kombinacija kokosa, ananasa i kozica koje su pripremili Natalija i Hrvoje. Osim svojih kokos kozica, Natali i Hrvoje pripremili su pikantnu ovcu, a za oba jela večeras su dobili visokih 26 bodova. Kako je Ivan Pažanin naglasio, oni su jedini par koji imaju uzlaznu putanju, kod kojih se vidi da uživaju u kuhanju i ne boje se riskirati s namirnicama.