Obavijesti

Show

Komentari 15

Split se u suzama oprostio od velikana Dina Dvornika

Split se u suzama oprostio od velikana Dina Dvornika
14

Komemoracija je započela Dinovom prekrasnom baladom 'Ljubav se zove imenom tvojim', koju je na saksofonu svirao Dinov prijatelj Mladen Baučić

VIDEO

Dok su se vrtjeli spotovi prerano preminuloga “kralja funka”, prepuni Peristil skandirao je “Dino, Dino” i pjevao iz svega glasa njegove hitove. Nekoliko metara dalje trajalo je upisivanje u knjigu žalosti. Mnogi Dinovi prijatelji, glazbenici ili tek štovatelji htjeli su napisati nekoliko riječi. Komemoracija je počela ljubavnom pjesmom “Ljubav se zove imenom tvojim”, koju je na saksofonu odsvirao Dinov prijatelj Mladen Baučić. Poznati splitski novinar Milorad Bibić Mosor rekao je kako u posljednje vrijeme jedno za drugim odlaze splitske lanterne, splitski kampaneli, a Dino je bio najviši kampanel Splita.
- Umra je čovjek koji nikada nikome nije zlo nanio. Čovjek koji se zgražao nad ljudskom primitivnošću, lažljivošću i zloćom - rekao je novinar Mosor.
Nekoliko riječi je rekao Nenad Vilović, autor pjesme “Ništa kontra Splita” i vlasnik studija u kojem je Dino snimao albume.
- Znao mi je govoriti da sam njegov drugi pape, a moj studio je bio njegov drugi dom. Prošli smo skupa puno lipih i ružnih trenutaka. I da znate, zapravo nikada nije naučio sve riječi pjesme 'Ništa kontra Splita'. Teško mu je bilo pamtiti pjesme koje on nije napisao. Davno smo se još dogovorili da će Dino biti kriv dok je živ, ali sada za mene Dino više nije kriv - rekao je Vilović.
Došli su Gibonni i Luky, s kojima je Dino odrastao.
- Znam ga duže nego on mene, ali smo se nanjušili iako smo svirali različitu muziku. Došao mi je i nesebično mi dao svoje povjerenje te me savjetovao. Vjerujte mi taj je čovjek bio ispred svog vremena - kaže Gibo.
I pjevačica Zorica Kondža je u pratnji supruga Joška Banova stigla na komemoraciju. Teško je susprezala suze.
- Došla sam ovdje, a parilo mi se kao da će Dino sada doći i održati koncert. Jako, jako sam tužna - rekla je pjevačica susprezajući suze.
Od Dinove obitelji samo je Dean došao u Split.
- Bio je najbolji brat. Brat na kojem mi svi mogu zavidjeti. Imam milijun lijepih uspomena. Posebno iz djetinjstva - rekao je Dean.
Posljednji počinak "kralja funka" bit će sutra u 15.45 na zagrebačkom krematoriju Mirogoj. Prijatelji i rodbina od Dina će se oprostiti uza zvuke klape Kampanel i Ivane Kindl. Prije toga u kazalištu ZKM održat će se komemoracija preminulom Dinu.



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...