Obavijesti

Show

Komentari 36

Srnu tuže Hvarani: 'Preko naše četiri parcele je betonirao put'

Srnu tuže Hvarani: 'Preko naše četiri parcele je betonirao put'
8

Stavili smo znak zabrane i poslali zahtjev da nogometaš sve vrati u prethodno stanje, ali ništa. Onda smo ga ulovili u Splitu i posjeli na razgovor, rekla je Srnina susjeda s Hvara Marija Vujošević Carić

VIDEO

Nakon što je susjede 2017. u Zagrebu izludio zbog pomicanja autobusne stanice u ulici Gornje Prekrižje jer mu je navodno smetala buka, nogometaš Darijo Srna (36) 'zaratio' se i s mještanima Hvara. 

Srna je u Ivan Dolcu prije nekoliko godina kupio parcelu i na njoj uredio vilu s bazenom, a problem se pojavio oko pristupnog puta, piše Slobodna Dalmacija

Pomaknuli autobusnu stanicu u Zagrebu jer Srni smeta buka?!
Pomaknuli autobusnu stanicu u Zagrebu jer Srni smeta buka?!

- Do stare kuće vodio je katastarski put predviđen za hodanje i jahanje. On se zaletio preko naše četiri parcele i betonirao put. Upozorili smo ga. Zatim smo slagali i naše i tuđe parcele za proširenje jednog od puteva i to mu nudili za 20 eura po kvadratu - rekla je mještanka Marija Vujošević Carić za Slobodnu Dalmaciju. Hvaranka je s bratom, rođakom i rođakovom majkom naposljetku tužila nogometaša, jer, prema njezinim riječima, nije bio zainteresiran za prijedloge. 

Francusk EURO 2016

- Stavili smo znak zabrane i poslali zahtjev da sve vrati u prethodno stanje, ali ništa. Onda smo ga ulovili u Splitu i posjeli na razgovor. Rekao je da neće vraćati u prvobitno stanje, ali bi nam mogao za parcelu od oko pet tisuća kvadrata koju siječe po pola, plaćati pravo služnosti. Rekla sam da ćemo razmisliti i otišla - rekla je Vujošević Carić. Nešto kasnije, na internetu se pojavio nacrt jelšanskog prostornog plana, a sporni put do Srnine kuće predviđen je za županijsku cestu. 

- Platili smo odvjetniku da napiše prigovor i dobili pozitivno rješenje te tužili Srnu. Odvjetnički tim mu je prvi put odgađao pripremno ročište zbog našeg obimnog materijala. Sad čekamo glavnu raspravu - rekla je Vujošević Carić. Cijeli postupak traje od rujna 2015., a bila su dva ročišta. Treće će biti na licu mjesta s geometrom da se utvrdi površina. 

Zagrebačko odvjetničko društvo Divjak, Topić i Bahtijarević koje zastupa Srnu kaže da je nogometaš na proputovanjima i ne može razgovarati, prenosi Slobodna Dalmacija.

- Taj put nije probio gospodin Srna i on je, prema našim informacijama, u evidenciji Općine Jelsa nerazvrstana cesta, dakle, u javnoj upotrebi. On nije ovlašten pregovarati o neovlaštenoj cesti, ni ulaziti u vlasničke odnose, kada je kupio objekt cesta je postojala ista kakva je i danas, ništa nije mijenjao na njoj - rekao je hvarski odvjetnik Jurica Domančić. Dodao je kako je to put koji koriste i ljudi u susjedstvu, a ne samo nogometaš. 

Podsjetimo, zbog buke koja je navodno smetala Srni, supruzi Mireli (36) i obitelji grad Zagreb je 2017. uklonio autobusno stajalište koje se nalazilo ispred Srnine nove vile. Susjedi i mnogi građani kvarta napravili su peticiju i sakupili potpise kojima su tražili da se stanica vrati na staro mjesto. ZET nam je odgovorio da oni nisu ništa samostalno mijenjali nego je za pomicanje stanice odgovoran Grad. Iz nadležnog zagrebačkog Ureda za promet kažu da su sve obavili u koordinaciji sa ZET-om i policijom.

- Nakon zajedničkog komisijskog pregleda zaključeno je da postojeća lokacija ne zadovoljava prometno-tehničke uvjete i sigurnost putnika - rekli su nam iz gradskog ureda za promet.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'
ŠOKIRALA REGIJU OBJAVOM

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'

Regionalna folk zvijezda ekskluzivno nas je ugostila u dvorcu na dan objave razvoda i ispričala zašto se odlučila na takav korak...
VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija