Show

Komentari 0

Steven Spielberg je kralj: Veliki redatelj oborio još jedan rekord

Steven Spielberg je kralj: Veliki redatelj oborio još jedan rekord

Spielbergovi filmovi su poslovično uspješni, pa je 'Igrač broj 1' zaradio 474 milijuna dolara. Redateljevi najuspješniji filmovi su i dalje 'E.T.', 'Jurski park' i četvrti Indiana Jones

Neki ljudi su stručnjaci u snimanju veličanstvenih filmova, drugi snimaju filmove koji odlično zarađuju, dok se Steven Spielberg odlučio za istovremeno osvajanje oba ta pravca. Tako je legendarni redatelj postao prvi koji je uspio doseći jedanaestznamenkastu cifru zarade svojih filmova.

'Igrač broj jedan' je pomogao Spielbergu da ukupna zarada njegovih filmova premaši deset milijardi. Tako je zarada redateljevih filmova trenutačno na deset milijardi i devedeset tisuća dolara. Spielbergovi filmovi su već poslovično podosta uspješni, pa je tako 'Igrač broj jedan' zaradio do sada 474 milijuna dolara. Redateljevi najuspješniji filmovi su i dalje 'E.T.', 'Jurski park' i četvrti film o Indiani Jonesu.

A Spielberg ne bi bio Spielberg kada svoj uspjeh ne bi postigao sa stilom, to jest tako efikasno da je prvi sljedeći redatelj iza njega, Peter Jackson, na samo šest milijardi dolara. Uz Jacksona su tamo i Michael Bay te James Cameron, a na petom je mjestu redatelj posljednjih filmova iz franšize o Harryju Potteru, David Yates.

A iako mu je u kinima trenutačno gore spomenuti film 'Igrač broj jedan', Spielberg ne gubi vrijeme na uživanje u pohvalama. Redatelj se već bacio na pripremu novih projekata, pa tako i dalje radi na razvoju petog Indiane Jonesa (u kojem bi Indianu mogla glumiti žena), kao i na preradi mjuzikla 'Priča sa zapadne strane'.

O svemu tome pravovremeno ćemo vas obavijestiti.

Najčitaniji članci