Obavijesti

Show

Komentari 101

Strastveni govori su obilježili dodjelu: 'Izbjeglice, dobrodošli!'

Strastveni govori su obilježili dodjelu: 'Izbjeglice, dobrodošli!'
7

Svečanu dodjelu nagrade Udruženja filmskih i televizijskih glumaca (SAG) vodio je Ashton Kutcher koji je odmah na početku kritizirao odluku Donalda Trumpa da izbjeglicama zabrani ulaz u zemlju

VIDEO

Emma Stone (28) i Denzel Washington (62) dobili su u nedjelju navečer u Los Angelesu glavne nagrade Udruženja filmskih i televizijskih glumaca (SAG) među kojima su mnogi svečanost iskoristili kako bi izrazili neslaganje s odlukom predsjednika Donalda Trumpa da zabrani ulaz u zemlju izbjeglicama i građanima sedam zemalja s muslimanskom većinom.

Voditelj dodjele, Ashton Kutcher (38) na početku je pozdravio nazočne u dvorani, publiku uz male ekrane kao i 'sve ljude u zračnim lukama koji pripadaju Americi'. 

- Volimo vas i želimo vam dobrodošlicu - rekao je Kutcher te zaradio gromoglasni pljesak. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ashtonov govor postavio je 'ton' u kojem je prošla cijela dodjela. Dobitnici su mahom održavali govore u kojima su izravno kritizirali Trumpovu odluku, koju su jučer i blokirali suci iz najmanje četiriju američkih saveznih država. Iako njihove odluke ne mogu utjecati na poništenje Trumpove uredbe, veći broj takvih odluka mogao bi znatno zakomplicirati nastojanja administracije da je provedu. 

Najstrastveniji govor večeri održao je glumac David Harbour (41) dio glumačkog ansambla serije 'Stranger Things' koji je osvojio nagradu. Okružen sa 16 kolega sa seta, David je zahvalio svima koji su radili na seriji, a zatim je započeo strastveni govor koji je iznenadio čak i njegovu kolegicu WInonu Ryder (45). 

- Teško mi je slaviti ovu nagradu s obzirom na trenutnu situaciju u zemlji. No kroz našu umjetnost, mi se možemo boriti protiv straha i sebičnosti. Kroz umjetnost možemo stvoriti i njegovati empatično društvo tako da podsjetimo ljude koji se osjećaju slomljeno i užasnuto da nisu sami. Ujedinjeni smo u našoj ljudskosti i svi zajedno prolazimo ovaj strašan, misteriozan, sretan i uzbudljiv život - vikao je Harbour te dignuo na noge kolege iz publike. 

- Borit ćemo se protiv nasilnika. Pružiti ćemo sklonište otpadnicima i onima koji nemaju dom - dodao je glumac koji je kasnio objasnio da je govor mijenjao nekoliko puta. Osim govora, pažnju je izazvala i Winona reakcija. Glumica je tijekom govora promijenila puno izraza lica, od podrške, do straha i iznenađenja te je odmah postala internetski hit. 

Julia Louis Dreyfus (56) koja je primila nagradu za najbolju žensku ulogu u TV komediji 'Veep' naglasila je kako je njezin otac bio izbjeglica iz Francuske koja je bila pod okupacijom nacista i kazala da je 'zabrana ulaska imigrantima uvredljiva i neamerička'.

Našalila se kako je ona pobjednica, 'bez obzira na to jesu li Rusi hakirali ili nisu ovogodišnju dodjelu nagrada SAG'.

Mahershala Ali (42) nagrađen je za najbolju sporednu ulogu u filmu 'Moonlight'. Primajući nagradu, Ali je govorio o ulozi koju je odigrao, mladog afroameričkog homoseksualca, te se založio za različitost i prihvaćanje.

- Moja majka je pastor pa nije baš skakala od sreće kad sam se preobratio na islam prije 17 godina. No stavili smo vjeru postrani, ja vidim nju, a ona vidi mene. Volimo se, naša ljubav je stvarna, a sve ostalo je sporedno i nije važno - rekao je glumac čiji je govor dirnuo mnoge.

Nagradu za najbolji filmski glumački ansambl dobio je onaj u filmu 'Hidden Figures' koji je iznenađujuće pretekao glumačku postavu 'Manchester By the Sea' i 'Moonlight'. Viola Davis ('Fences') dobila je nagradu za najbolju žensku sporednu ulogu.

Ta je dodjela nagrada Udruženja filmskih i televizijskih glumaca jedna od najpozornije praćenih uoči dodjele Oscara, s obzirom na to da glumci čine najveću skupinu glasača Američke akademije. Nagrada je dobar barometar uoči dodjele Oscara.
 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'
VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'
SVLADALE JE EMOCIJE

VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'

U trenutku kada je jedna od najvećih folk zvijezda Dragana Mirković (56) objavila da se rastaje nakon 24 godine braka sa suprugom Tonijem Bijelićem, sjedili smo s njom na kauču u njezinom dvorcu nadomak Beča. Poručila je da prolazi kroz jako teško razdoblje...