Obavijesti

Show

Komentari 4

Student u 'Milijunašu' odustao na 13. pitanju o glumačkom velikanu: Znate li vi odgovor?

Student  u 'Milijunašu' odustao na 13. pitanju o glumačkom velikanu: Znate li vi odgovor?
6

Nije znao je li Michael Caine, Anthony Hopkins, Gene Hackman ili Dustin Hoffman svoje umjetničko prezime odabrao ugledavši iz telefonske govornice reklamu za film legendarnog Humphreyja Bogarta

VIDEO

U novom izdanju popularna game-showa 'Tko želi biti milijunaš?' najviši iznos, 125.000 kuna, osvojio je 21-godišnji Zagrepčanin Marin Knežević. Marin je odustao na visokom 13. pitanju, dok je njegova prethodnica, Martina Tomić iz Metkovića, ponudila netočan odgovor na onomu za 8000 kuna. Posljednji ovotjedni natjecatelj, Igor Ilić Balen iz Zagreba, sa zasad osvojenim iznosom prvoga praga i sva tri džokera na raspolaganju, idućega četvrtka kviz započinje otvaranjem 6. pitanja, prenosi HTV.

Pobjedom u prvoj večerašnjoj igri 'Najbrži prst', u vrući je stolac nasuprot Tarikovu sjeo 21-godišnji student kemije na PMF-u, Marin Knežević. Prvoga džokera, "pola-pola", iskoristio je na pitanju za 16.000 kuna. Tražio se naslov romana indijskog diplomata Vikasa Swarupa koji je poslužio kao književni predložak za višestruko Oscarima nagrađen film Milijunaš s ulice. Među ponuđenim naslovima nalazili su se R & B, B & B, Q & A i R & D. Upotrebom spomenuta džokera iz sužena izbora potom su ispali naslovi R & B te R & D pa se natjecatelj opredijelio za točan odgovor - Q & A.

- Tko je 1800. prvi primijetio utjecaj ljudi na promjenu klime? - glasilo je pitanje za 64.000 kuna na kojemu je iskoristio džokera 'zovi' pročitavši mu imena Jean-Baptistea LamarckaCharlesa DarwinaCarla von Linnéa Alexandera von Humboldta. Džoker je naglasio kako nije siguran no i da misli kako bi riječ mogla biti o Humboldtu. Konačnim odgovorom, ponudom Humboldtova imena, kojega je i sam natjecatelj spomenuo sjetivši se po njemačkom prirodoslovcu, geografu i istraživaču nazvane hladne morske struje, Marin je osvojio spomenuti iznos te krenuo na sljedeće pitanje.

Za iznos od 125.000 kuna tražilo se pak ime države koja, kao domaćin Ljetnih OI, nije osvojila nijednu zlatnu medalju.

Lovac Krešo u kvizu Potjera pao na pitanju, pa se nasmijao kad ga je shvatio: Znate li odgovor?
Lovac Krešo u kvizu Potjera pao na pitanju, pa se nasmijao kad ga je shvatio: Znate li odgovor?

- Nizozemska, Finska, Kanada ili Južna Koreja - upitao je znalce odnosno Ivana, koji mu je pomogao rekavši kako je posrijedi Kanada. Naime, Kanada je godine 1976., za vrijeme održavanja Ljetnih OI u Montrealu, osvojila pet srebrnih, šest brončanih no nijednu zlatnu medalju.

Ovo je redoslijed Dore 2022.: Mila Elegović će pjevati prva
Ovo je redoslijed Dore 2022.: Mila Elegović će pjevati prva

Odustajanjem na 13. pitanju Marin je stolac prepustio sljedećem natjecatelju. Naime, nije znao je li Michael CaineAnthony HopkinsGene Hackman ili Dustin Hoffman svoje umjetničko prezime odabrao ugledavši iz telefonske govornice reklamu za film legendarnog Humphreyja Bogarta

Mora li se odlučiti za jedno od prezimena glumačkih velikana, opredijelio bi se, kaže, za Hopkinsovo. No, svoje umjetničko prezime, vidjevši reklamu za ratnu dramu Pobuna na brodu Caine, s Bogartom na čelu glumačkog ansambla, odabrao je Michael Caine.

Marinovu nastupu kojim je osvojio 125.000 kuna prethodio je nastup Martine Tomić iz Metkovića. Martina je u prošlom 'Milijunašu' odgovorila na pet pitanja pritom ostavši bez džokera 'pola-pola'. Profesorica hrvatskog i engleskog jezika rodom iz Čapljine pomoć znalaca zatrebala je na pitanju za 4000 kuna.

- Organizacija Live Aida pokrenuta je nakon što su velika suša i politička previranja donijela glad na Rog Afrike - odgovorio je odabrani Ivan.

- Koji film sa sastavnim veznikom u naslovu ne potpisuje Woody Allen? - upitala je džokera "zovi", koji je rekao da ne zna čuvši filmske naslove 8. pitanja - Ljubav i smrt, Sjene i magla, Krici i šaputanja te Zločini i prijestupi. Natjecateljica se zatim netočno odlučila za ostvarenje Zločini i prijestupi i kviz napustila s 1000 kuna.


Od navedenih naslova Woody Allen ne potpisuje višestruko nagradama ovjenčanu dramu iz 1972., Krici i šaputanja. Djelo je to Ingmara Bergmana, jednog od ključnih autora u povijesti švedske i svjetske filmske umjetnosti.

Kotiga u 'Potjeri' nije uspio stići natjecatelje pa predložio nešto nesvakidašnje: 'Zaslužili su...'
Kotiga u 'Potjeri' nije uspio stići natjecatelje pa  predložio nešto nesvakidašnje: 'Zaslužili su...'

Posljednji večerašnji natjecatelj, povjesničar i komparatist po struci, Igor Ilić Balen iz Zagreba, idućega četvrtka kviz otvara 6. pitanjem za 2000 kuna. Savjetnik za EU projekte na raspolaganju ima sve džokere. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'
NE MOŽE SE SVE SREDITI

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'

Čini se kako je dosta smršavila u posljednje vrijeme jer joj trbuh i struk, koji su se isticali ispod kratke majice, nisu glatki ni zategnuti

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...
Bianca Censori bosa prošetala Disneylandom: 'Ovo je najviše odjeće što je ikada nosila...'
KANYEOVA DRAGA

Bianca Censori bosa prošetala Disneylandom: 'Ovo je najviše odjeće što je ikada nosila...'

Bianca i Kanye u braku su od kraja 2022., a od ljeta iz dana u dan šokira svojim golišavim modnim kombinacijama