Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Stvari Sinatre uskoro u prodaji: Zaradit će preko 22 milijuna kn

Najskuplji među 123 predmeta je dijamantni 20-karatni zaručnički prsten što ga je Sinatra poklonio Barbari te pjevačev potrte koji je za njega 1973. izradio poznati slikar Norman Rockwell

Foto: Imdb/Promo
1 komentara

Aukcijska kuća Sotheby's u New Yorku izložila osobne predmete koji su pripadali Franku Sinatri i njegovoj četvrtoj supruzi Barbari, a tijekom mjeseca ponudit će ih na dražbi. Uprava dražbovne kuće nada se da će od prodaje zaraditi najmanje 3 i pol milijuna dolara (oko 22 milijuna kuna). 

Najskuplji među 123 predmeta je dijamantni 20-karatni zaručnički prsten što ga je Sinatra poklonio Barbari te pjevačev portret koji je za njega 1973. izradio poznati slikar Norman Rockwell, piše britanski Guardian. 

You Tube | Autor: You Tube Foto: You Tube

Predmeti ponuđeni na dražbi stižu ih triju domova bračnoga para: iz kuće u Palm Springsu, one u Los Angelesu i treće u Malibuu. 

- Sinatru ljudi doživljavaju kao glumca i pjevača, no na ovoj dražbi ćete vidjeti da se uspješno bavio i slikanjem. Također ćete doznati da je za života prijateljevao sa svim američkim predsjednicima, od Trumana do Clintona te da je bio strastveni kolekcionar umjetnina - kazala je Mari-Claudia Jimenez iz njujorškog Sotheby'sa. Pojasnila je da je Sinatra u svim svojim domovima imao slikarski studio jer ga je slikanje opuštalo. 

Foto: Imdb/Promo

Na dražbi će biti ponuđeni sačuvani scenariji za filmove u kojima je Sinatra glumio, poput 'Odavde do vječnosti' ili 'Mandžurijskog kandidata' te jakna koju je dao napraviti za sebe i bliske prijatelje s natpisom 'USA drinking team'. 

Dio od prodaje zbirke predmeta, koji su nakon Frankove smrti pripali njegovoj supruzi namijenjen je kalifornijskoj zakladi koja djeluje pod nazivom 'Children's Center', a osnovala ga je Barbara. Svrha njezina postojanja je zajamčiti djeci zdravo, sigurno i mirno djetinjstvo.

You Tube 'GLAS' Prije točno 20 godina preminuo je legendarni Frank Sinatra...

Frank Sinatra umro je u svibnju 1998. u 83. godini, a Barbara 2017. u dobi od 90 godina.

Naši partneri pišu
Message