Show

Komentari 1

Stvari Sinatre uskoro u prodaji: Zaradit će preko 22 milijuna kn

Stvari Sinatre uskoro u prodaji: Zaradit će preko 22 milijuna kn

Najskuplji među 123 predmeta je dijamantni 20-karatni zaručnički prsten što ga je Sinatra poklonio Barbari te pjevačev potrte koji je za njega 1973. izradio poznati slikar Norman Rockwell

Aukcijska kuća Sotheby's u New Yorku izložila osobne predmete koji su pripadali Franku Sinatri i njegovoj četvrtoj supruzi Barbari, a tijekom mjeseca ponudit će ih na dražbi. Uprava dražbovne kuće nada se da će od prodaje zaraditi najmanje 3 i pol milijuna dolara (oko 22 milijuna kuna). 

Najskuplji među 123 predmeta je dijamantni 20-karatni zaručnički prsten što ga je Sinatra poklonio Barbari te pjevačev portret koji je za njega 1973. izradio poznati slikar Norman Rockwell, piše britanski Guardian. 

Predmeti ponuđeni na dražbi stižu ih triju domova bračnoga para: iz kuće u Palm Springsu, one u Los Angelesu i treće u Malibuu. 

- Sinatru ljudi doživljavaju kao glumca i pjevača, no na ovoj dražbi ćete vidjeti da se uspješno bavio i slikanjem. Također ćete doznati da je za života prijateljevao sa svim američkim predsjednicima, od Trumana do Clintona te da je bio strastveni kolekcionar umjetnina - kazala je Mari-Claudia Jimenez iz njujorškog Sotheby'sa. Pojasnila je da je Sinatra u svim svojim domovima imao slikarski studio jer ga je slikanje opuštalo. 

Na dražbi će biti ponuđeni sačuvani scenariji za filmove u kojima je Sinatra glumio, poput 'Odavde do vječnosti' ili 'Mandžurijskog kandidata' te jakna koju je dao napraviti za sebe i bliske prijatelje s natpisom 'USA drinking team'. 

Dio od prodaje zbirke predmeta, koji su nakon Frankove smrti pripali njegovoj supruzi namijenjen je kalifornijskoj zakladi koja djeluje pod nazivom 'Children's Center', a osnovala ga je Barbara. Svrha njezina postojanja je zajamčiti djeci zdravo, sigurno i mirno djetinjstvo.

Frank Sinatra umro je u svibnju 1998. u 83. godini, a Barbara 2017. u dobi od 90 godina.

Najčitaniji članci