Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
170 komentara

Sulejman će oženiti Hurem i ubiti Ibrahima te sina Mustafu

Očajna Hurem će udajom za sultana postati gospodarica te će odlučivati o sudbini njegovih podanika. Na njezin nagovor ubit će velikog vezira, sina Mustafu i Sadiku

RTL
Foto: RTL

Sulejman Veličanstveni od svih žena u haremu vjenčao se s Hurem. Iako je prvog sina Mustafu dobio s Mahidevran, pobijedila je njegova ljubav prema bivšoj ukrajinskoj robinji.
Udajom spletkarošica Hurem postaje gospodarica palače te odlučuje o sudbini sultanovih podanika i robinja. Sulejmana će nagovoriti da izbaci Mahidevran iz palače, a bešćutni sultan ubit će i svojeg prvorođenog sina Mustafu kako ne bi konkurirao za prijestolje. Prva sultanija povlači se u staru palaču, a usvojit će i kćer Fatmu. Odbačena od svih, umire u staroj palači bez da je ikad više vidjela oca svojeg sina.

Sultanov veliki vezir i prijatelj iz djetinjstva Ibrahim skrasit će se uz princezu Hatidže i njihovu djecu. No Hurem i njezina prijateljica Nigar-kalfa, koja je zaljubljena u Ibrahima, stvarat će mu probleme. Ibrahim će se Hurem htjeti osvetiti, ali ona će mu zabiti “nož u leđa”. Veliki vezir zna da je Hurem, dok je živjela u Ukrajini, bila u ljubavnoj vezi sa slikarom Leom, o čemu Sulejman nema pojma. Hurem će tako uvjeriti supruga Sulejmana da mu Ibrahim iza leđa sprema pobunu. 
Nahuškat će ga protiv najboljeg prijatelja riječima: “Želi ti preoteti prijestolje”. Sultan će ubiti prijatelja i protjerati Nigar-kalfu iz palače jer je ljubovala s Ibrahimom.

Naši partneri pišu
Message