Obavijesti

Show

Komentari 3

Super Žarko: Jurim u kartingu, skačem iz aviona, glumim žene

AVANTURIST Glumac se na snimanju spustio podmornicom na dno mora, a pamti i da ga je helikopter koji ga je nadlijetao skoro ugušio. U karijeri je pet puta igrao ženu

VIDEO

Jedina avantura u kojoj se još nisam okušao, a silno želim je sudjelovati u nekoj istraživačkoj ekspediciji, kaže Žarko Potočnjak (70).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:15

Glumac slobodno vrijeme ispunjava raznim hobijima. Najdraži su mu oni koji dižu adrenalin. Prije tri godine skočio je iz aviona s 3,5 kilometara visine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Za tih 50 sekundi u zraku bez padobrana pred očima mi je prošao cijeli život. Rado bih upisao tečaj padobranstva, no savjetuju mi da to nije dobro u mojim godinama - kaže Žarko. Dodaje da ne odustaje od ideje da potraži vezu i iskamči tečaj.

Zna hodati u štiklama

Glumac pamti mnoge avanture tijekom raznih snimanja. Spuštao se podmornicom na dno mora, sjeća se i helikoptera koji ga je nadlijetao i umalo ugušio... U karijeri je pet puta igrao ženu. Za uloge se spremao tako da je danima nosio štikle na probama i doma. Prva dva dana boljele su ga noge, a sljedeća dva dana nespretno je hodao. Sada je u potpunosti svladao hod u štiklama i mogao bi, kaže, u vrtoglavim potpeticama prošetati “špicom”.

- Bilo bi dobro da mladi glumci igraju žene jer bi poslije puno bolje znali s njima - kaže.

Spremajući uloge žena sluša upute svoje djevojke Višnje Pešić.

- Uvijek gleda probe i prigovora mi da žene nikad, primjerice, ne sjede raširenih nogu pa takve stvari popravim - kaže Žarko koji se u staračkom domu sprijateljio s jednim 82-godišnjakom. On mu je ispričao da ljubav može biti jaka i u 80-ima.

Brodiće isprobava u kadi

- Imali su balkon do balkona. Zajedno su hranili golubove i poslije šest mjeseci su se vjenčali - kaže Žarko.

Od malena radi makete brodića. Prvi je napravio u osnovnoj školi. Nakon gimnazije upisao je brodogradnju, koju je studirao dvije i pol godine, a zatim otišao na kazališnu akademiju. Ljubav prema brodogradnji nije ga napustila ni danas, pa stastveno radi makete.

- Jednom sam s tatom išao na Bundek pokazati mu kako plove. Pustio sam brod s jedne strane jezera i potrčao na drugu da ga ulovim. Čuo sam krčanje. Moj brod se zapalio i potonuo. Zato danas svoje brodove isprobavam u kadi – smije se glumac.

Do sad je na svoje makete potrošio oko 40 tisuća kuna. Dijelove, kao što su topovi, jedra, ljestve... kupovao je u specijaliziranim trgovinama u Austriji ili Njemačkoj. Sad se toliko izvještio da i njih radi sam. Top od metala napravi za deset minuta. Za jednu maketu treba mu četiri mjeseca. Brodove nikad nije prodavao, a žali što nije ispunio obećanje i pokojnom Arsenu Dediću darovao maketu koju mu je davno obećao. Zlatku Vitezu izradit će maketu prvog trabakula, kojim je plovila njihova glumačka družina.

Glumac još nije raskitio bor niti srušio jaslice, jer čeka kći Mirnu da ih dođe vidjeti. Svoje jaslice sam je napravio u tri dijela. Prvi su jaslice s figurama, drugi Betlehem koji ima tridesetak kućica, a treći nebo na kojem se vidi zvijezda repatica.

- Prvi dio ima potočić s pravom vodom koja se kreće, jer sam napravio mlin čiji se kotač okreće na elektromotor pa to gura vodu. Betlehem, osim kućica, ima i jednu vjetrenjaču koja se također okreće na motor. Nebo ima zvijezdu repaticu koja se isto pokreće elektromotorima i sporo dolazi u centar neba - kaže.

Glumac je sve projektirao prije 30 godina, pa mu za napraviti jaslice treba samo tjedan dana. Figurice češće kupi, rjeđe ih rezbari. Skinuo je i zvukove s interneta, pa se čuju lavež pasa, krave, ovce...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

Dečko Vlatke Pokos za 24sata: Podsjetila me na pjevačicu koja pjeva o 'petku' pa sam uletio...
EKSKLUZIVNO: VEĆESLAV HOLJEVAC

Dečko Vlatke Pokos za 24sata: Podsjetila me na pjevačicu koja pjeva o 'petku' pa sam uletio...

Donosimo sve detalje o vezi godine, između unuka poznatog zagrebačkog gradonačelnika Većeslava Holjevca i voditeljice i pjevačice Vlatke Pokos
Sestra Stele Rade osvojila 5000 eura, a pojavile su se i ljubavne iskre? 'Pričat ćeš s njim kasnije'
'TKO TO TAMO PJEVA'

Sestra Stele Rade osvojila 5000 eura, a pojavile su se i ljubavne iskre? 'Pričat ćeš s njim kasnije'

Natali Rade u posljednjem izazovu u showu 'Tko to tamo pjeva?' eliminirala je imitatoricu Abbe. Zatim je na kraju lutkar donio 5.000 eura