Obavijesti

Show

Komentari 5

'Superdječak' Luka se sprema za matematičku Olimpijadu

'Superdječak' Luka se sprema za matematičku Olimpijadu
3

Kada Luka maše prstićima i izgleda kao da dirgira on mentalno zbraja brojeve pomoću starog kalkulatora abakusa, a najdraži predmet u školi mu je matematika

VIDEO

Luka Teofilović ima samo osam godina, a već je pravi mali genije. To je i dokazao prošle subote, u novom RTL-ovom showu ‘Superljudi’ gdje je u samo nekoliko sekundi zbrojio i oduzeo više od sto brojeva. 

Njegova mama, Tijana, otkrila je da je Luka ovakav od svoje četvrte godine kada je naučio prepoznavati jednocifrene i dvocifrene brojeve.

- Sve mu je bilo kroz brojeve i tada je već počeo gledati i na sat - kaže Lukina mama dodajući da je počeo zbrajati i oduzimati čak i na engleskom jeziku. 

Kada Luka maše prstićima i izgleda kao da dirgira on mentalno zbraja brojeve pomoću starog kalkulatora abakusa, a najdraži predmet u školi, otkriva Lukina mama, mu je, naravno, matematika.

- Voli jako matematiku ali i tjelesni odgoj. Igra nogomet već četiri godine - otkrila je.

Da je Luka nevjerojatan i definitivno ‘superčovjek’ otkriva i činjenica da po cijele dane nešto broji - bilo da je riječ o brojkama, slovima, situacijama…

- On svaku situaciju prevede u brojeve - kaže Tijana. Na pitanje je li Luka takav na tatu ili mamu, njegova mama iznenađuje odgovorom: 

- Na supruga i mene nije. Suprug je bio odličan u školi, ali nijedno od nas nije bilo dobro u matematici ovako kao on. Dapače, nismo uopće bili ljubitelji matematike, do sada. 

Lukina 'supermoć', osim u showu, doći će na vidjelo i pred matematičkim auditorijem jer se simpatični matematičar već sprema za Olimpijadu u mentalnoj aritmetici u Zemunu, a krajem godine i u Litvi. Stoga ne čudi da Lukini roditelji već razmišljaju o njegovoj budućnosti. 

I dok je on, do nedavno, sebe vidio u nekom sportu, danas se to ipak promijenilo.

- Prije je govorio da mora biti bilo što vezano uz sport, no sada ozbiljno razmišljamo o matematici. Mislim, tek je napunio osam godina, ali nama je cilj da ode u neku školu, gdje će moći iskoristiti sav svoj potencijal - zaključila je Lukina mama.

'Superljude' na RTL-u pratite u petak od 20 sati!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...