Obavijesti

Show

Komentari 16

T. Cetinski i Mladen Grdović ne pamte tko im piše hitove

T.  Cetinski i Mladen Grdović ne pamte tko im piše hitove
3

NE ZABORAVI STIHOVE Nenad Ninčević je ljutit na Grdovića, koji tvrdi da je kantautor, a Tonyju zamjera jer se pravi da ne zna čiji su ga tekstovi ‘stvorili’

VIDEO

Najveće hitove Mladena Grdovića ja sam napisao. Ne valja se kititi tuđim perjem kao što to on radi. Istina je da je glazba većim dijelom njegova, ali stihovi su moji, rekao je ljutiti Nenad Ninčević (54).

Splitskog skladatelja i tekstopisca naljutilo je što se Grdović (56) prikazuje kao kantautor i u popis svojih djela nabraja pjesme za koje je tekst napisao Ninčević.

- Napisao sam mu ključne pjesme karijere. Među ostalim i ‘Dalmatinac sam', ‘Evo mene moji ljudi’, ‘Grdelina dva’, ‘Grdovići ribari’, ‘Mama Marija’, ‘Neću krivit cili svit’, ‘Nije u šoldima sve’. Grdović niti zna, niti može, niti će takvo što napisati u sto života - smatra Ninčević.

Grdović i dalje tvrdi da je autor svojih pjesama, a s Ninčevićem je, kaže, ugodno surađivao. Ističe da je Neno potpisan kao autor teksta i za to je plaćen.

- Ja sam autor glazbe. To je kao da sam sagradio kuću, a tekst je samo ‘pitura’. Kantautor sam, napisao sam više od sto pjesama, a vrlo često surađujem i s drugim autorima - tvrdi Grdović.

Dodaje da ni Stipicu Kalogjeru (81), Alku Vuicu (54), Hrvoja Hegedušića (79) nikad nije posebno isticao, a cijeni ih baš kao i Ninčevića.

- Nije mi bila namjera umanjiti njegov ili bilo čiji rad. Ubuduće ću suradnike češće spominjati - obećava Mladen, koji smatra da je za kantautora dovoljno napisati glazbu i pjevati. Ninčević ističe da zadarski pjevač ne bi doživio takav uspjeh da mu on nije napisao tekst za himnu Dalmacije ‘Dalmatinac sam’.

- To je moj rukopis, glupo ga je svojatati. Grdović ne može nijekati stvoritelja svoga - rekao je Ninčević.

Splićaninu je ulje na vatru dolilo i gostovanje Tonyja Cetinskog (46) u nedavnoj televizijskoj emisiji. Tony je tamo rekao da je stihove za pjesmu “Kad žena zavoli” napisao Miro Buljan. On ga je odmah ispravio i dodao da ih je napisao Ninčević. Tony se zapitao: “Što, stvarno?”.

- Nema on sto takvih hitova da ne zna tko mu je autor megahita. A i da ih ima, opet bih ispod barem njih 99 ja bio potpisan. Bezobrazluk ili amnezija, nešto treće nije sigurno - kaže Ninčević.

Cetinskom je napisao njegove najveće hitove. Među ostalima “Ako to se zove ljubav”, “Blago onom tko te ima”, “Budi uz mene”, “Čovjek od leda”, “Kad bi dao Bog”, “Lagala nas mala”, “Od milijun žena”, “Umirem 100 puta dnevno”, “Onaj tko te ljubi sretan je”.

- Da je meni netko dao takve pjesme, napravio bih mu spomenik u Rovinju. Sigurno ne bih zaboravio njegovo ime i prezime, a Tony se čudio: ‘Kaj je to stvarno Ninčević napisao?’. Naravno da je, jer da nisam on ne bi ni sjedio u toj emisiji - smatra Ninčević.

Cetinski misli da je najvažnije samo to da ZAMP zna tko je autor njegovih hitova. Ispričava se Ninčeviću za kojeg kaže da je napisao jako mnogo lijepih pjesama.

- U 25 godina karijere otpjevao sam mnogo svojih i tuđih pjesama. Nadam se da mi nitko neće uzeti za zlo, ako se ponekad i zabunim - zaključio je Tony.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'
ŠOKIRALA REGIJU OBJAVOM

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'

Regionalna folk zvijezda ekskluzivno nas je ugostila u dvorcu na dan objave razvoda i ispričala zašto se odlučila na takav korak...
VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija