Tako mladi, a već su milijunaši: Taylor je najplaćenija zvijezda | 24sata
Obavijesti

Show

Komentari 8

Tako mladi, a već su milijunaši: Taylor je najplaćenija zvijezda

Tako mladi, a već su milijunaši: Taylor je najplaćenija zvijezda
9

Taylor to može zahvaliti velikoj svjetskoj turneji 'Reputation', koja je postala najisplativija američka turneja u povijesti. Iza nje su Kylie Jenner i Kanye West

VIDEO

Prema popisu najbolje plaćenih zvijezda u 2018. godini pop-kulturom vladaju mlade ljepotice. Tako je prvo mjesto najbolje plaćenih zvijezda zauzela pjevačica Taylor Swift (29) koja je u prošloj godini zaradila 1,2 milijarde kuna, prenosi časopis Forbes.

To prvenstveno može zahvaliti velikoj svjetskoj turneji 'Reputation', koja je postala najisplativija američka turneja u povijesti te je utržila čak 266 milijuna dolara, odnosno 1,7 milijardi kuna. Osim toga, napustila je izdavačku kuću Big Machine Records te pokrenula vlastitu, a njezin singl 'ME!' srušio je rekord na YouTubeu dosegnuvši 100 milijuna pregleda u samo tri dana.

Katy Perry ispekla je za Taylor Swift 'pomirbene' kolačiće...
Katy Perry ispekla je za Taylor Swift 'pomirbene' kolačiće...

Drugo mjesto zauzela je Kylie Jenner (21), koja je zaradila 170 milijuna dolara, odnosno 1,1 milijardu kuna. Kyle je proglašena najmlađom izvornom milijarderkom u povijesti.

Samo je vlastite kozmetike u 2018. godini prodala u vrijednosti 360 milijuna dolara, odnosno 2,3 milijarde kuna. Njezina tvrtka teži oko milijardu dolara, a Kylie ima 100 posto dionica. Zahvaljujući društvenim mrežama, ni dolara ne troši na marketing.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:14

Sljedeći se na popisu smjestio Kanye West (42) koji je u prošloj godini zaradio 150 milijuna dolara, odnosno približno milijardu kuna. 

President Donald J. Trump Meets West and Brown

Ukupno mu se bogatstvo procjenjuje na 290 milijuna dolara, odnosno 1,9 milijardi kuna prvenstveno zahvaljujući suradnji s Adidasom, u kojem ima 15 posto od čitave prodaje njegovih Yeezy tenisica. U proteklih 12 mjeseci njegove su tenisice zaradile milijardu dolara. 

Furaju se na Barbie: 'Domenica je baš iskopirala Kylie Jenner'
Furaju se na Barbie: 'Domenica je baš iskopirala Kylie Jenner'

Uz Taylor, Kylie i Westa, najveću financijsku dobit ostvarili su i Lionel Messi (32), Ed Sheeran (28), Cristiano Ronaldo (34), Neymar (27), The Eagles, Dr. Phil (68) i Canelo Alvarez (28). Većini je zarada premašila 100 milijuna dolara.

Iz tradicionalne godišnje liste vidljivo je da su dvije mlade zvijezde nadmašile puno starije, iskusnije i poznatije kolege.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:42
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO