Obavijesti

Show

Komentari 2

Tamburaši u starkama osvojit će Australiju 'drmeš punkom'

Tamburaši u starkama osvojit će Australiju 'drmeš punkom'
4

ROCK TAMBURAŠI Mejašima cure vrište na koncertima, stalno ih zovu, a sad će zaluditi i ljepotice u ‘zemlji klokana’ gdje će od 18. travnja do 15. svibnja nastupati u Sydneyju, Melbourneu, Canberri...

VIDEO

Kad smo prijateljima i obitelji prvi put pustili ‘Zoricu’, svi su nam rekli: ‘Dečki, nemojte, užas je, što će vam to?!’. Skoro smo se i u bendu posvađali, no ona nam je promijenila karijeru.

Iako je većina bila protiv ‘Zorice’, Nikola je preuzeo odgovornost za pjesmu i odlučio u ime benda da ćemo je ipak snimiti, kažu članovi varaždinskog tamburaškog rock benda Mejaši i dodaju da ih je ta pjesma naučila kako ne treba nastojati biti sličan nekom bendu nego slijediti svoju viziju. Začetnik benda je Nikola Bosilj (25), koji je u njemu i dulje od ostalih pet članova, Ede Drakulića (26), Janka Zelić-Friščića (23), Denisa Tkalčeca (26), Dine Bandića (26) i Zvonimira Mileca (30). Svi imaju djevojke i supruge, koje su pune razumijevanja za život na putu i za mnoštvo obožavateljica.

Promo

- Svačega je tu bilo kako bi bend opstao, posebno jer smo bili djeca. Jankova mama je stalno govorila: ‘Janko više neće svirati, nema vremena’, a onda bi potajno išli na gaže, pa bi nas roditelji vraćali doma autima – pričaju dečki o svojim počecima.

Padali razrede zbog turneja

Bosilj je čak pao 2. razred srednje glazbene škole. Profesor mu nije htio produljiti rok za ispit jer je imao turneju s bendom i premalo vremena za učenje.

Mejasi

Sve se promijenilo kad je u bend došao Edo Drakulić, koji zapravo uopće nije trebao pjevati, pa ga na prvim fotografijama možete vidjeti iza, a ne na mjestu frontmena. On je u bend donio i popularne tenisice starke, u kojima i danas nastupaju.

- Kad sam uletio u Mejaše, s gitare sam prešao na bugariju - priča Edo, koji je na samom početku dolazio samo kao gost, basist mu je morao slagati akorde i šaptati riječi pjesama. Muka mu je, kaže, na početku bilo i od odijela koja su nosili, pa su se svi usuglasili i 'prebacili' na karirane košulje i starke.

Cure tetoviraju ime benda

Danas su, šale se, najpopularniji u vrtićima, ali imaju i odrasle obožavateljice, od kojih ističu djevojku iz Slovenije koja si je istetovirala ime benda i gospođu iz Osijeka koja im šalje pisma i finu klopu. Za vrišteće djevojke u prvim redovima njihove partnerice imaju razumijevanja.

- Moja prva cura nije 'zdurala', to je doprinijelo prekidu - kaže Bosilj. Najmlađi bend na sceni iza sebe ima već 14 spotova, čije je snimanje, tvrde, uvijek luda zabava.

- U prvom spotu ja se vrtim oko manekenke, divne cure. Međutim, klinac sam, pa su mi donijeli kovčeg da na njega stanem kako bih bio visok kao ona, i sad kao nešto s njom moram flertati. Za drugi smo spot morali pustiti brkove, ili kako mi to zovemo ‘mliječne brkove i paperje’, pa su nas svi zezali da zašto takvi hodamo po svijetu - kaže Edo.

Trebali su se zvati Cofleki

Velika je pogreška bila i što su dugo na svojoj stranici imali brojeve telefona, pa bi ih obožavateljice zvale u svako doba dana i razgovarale satima. Bend za koji se, prije nego što su odabrali ime Mejaši, razmišljalo da se zove Cofleki, sad nastupa u Sloveniji, Austriji, Njemačkoj, a slijedi im i velika turneja u Australiji, gdje će od 18. travnja do 15. svibnja nastupati u Sydneyju, Melbourneu, Canberri... i predstaviti svoj drmeš-punk zvuk.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao