Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
50 komentara

TBF s bine poručio: 'Guzice i sise gledaju u Brunu Šimlešu'

Jednim od najboljih koncerata u svojoj povijesti splitska grupa TBF pred svojim sugrađanima proslavila je dva desetljeća od izdavanja svog prvog albuma 'Ping-Pong (Umjetnost Zdravog Đira)'

Foto: Miranda Cikotic/Damir Spehar/Davor Puklavec/PIXSELL
50 komentara

Večer za pamćenje odigrala se na vjerojatno najboljoj mogućoj lokaciji na splitskom Sustipanu koji sam po sebi pruža nezaboravan doživljaj.

POGLEDAJTE VIDEO:


[video: 1196216 / ]

 

Kad se tome doda preko dvije tisuće raspoloženih obožavatelja te dobro raspoloženi Mladen Badovinac, uspjeh je morao biti zagarantiran.

TBF | Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Od prvog trenutka uz poznate hitove nizale su se i dosjetke na račun aktualnosti i političara koje su nasmijavale gledatelje i izmamile pljesak.

Tako su usred pjesme 'Guzice i sise' TBF-ovci 'okrznuli' Lidiju Bačić i Brunu Šimlešu kada je Badovinac u stih '...di god se okrenen guzice i sise gledaju' dodao..'u Šimlešu'.

Tijekom pjesme 'Smak svita' Badovinac je pokazao prema zgradi splitske Banovine koja se nalazi preko puta Sustipana i rekao: 'Možda da se okrenemo prema Banovini i zapjevamo: 'tu du du du, nema nam pomoći''. 

TBF | Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

'Alles gut' najavio je kao pjesmu kojom se prisjetio vremena kada se još na plažu mogao staviti 'šugaman', a zatim je zapjevao stihove: 'Ništa mi neće ovaj dan pokvarit.... Ni generali, ni koncesionari'. 

Nakon puna dva sata gledatelji su dočekali kultnu pjesmu 'Genije', a na bisu izvedena je 'Lud za njom' koju je TBF posvetio Domu Mladih, zgradi koju su gradski oci započeli raditi 1979., a još uvijek nije završena. 

Za kraj je izvedena 'Nostalgična' tijekom koje je Badovinac pozvao gledatelje da čuje njihov glas.

TBF | Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

'To su ti glasovi apsinenata na prošlim izborima', rekao je pjevač. Za kraj je poručio: 'Idite i množite se'. 

Nije to bila najbolje svirka TBF-a, nije ni mogla biti jer ni prostor, a ni djelomično okrnjena postava zbog bolesti Saše Antića to nisu omogućili, no bila je definitivno po svemu posebna i dugo će se pamtiti. 

- Ovo mi je najdraži koncert koji smo ikad održali u Splitu. Prekrasan prostor, atmsofera, energija. Uopće me ne iznenađuje ovako dobra reakcija publike. Nekoliko šala na račun elite nikome neće škoditi - rekao je Badovinac nakon koncerta. 

Naši partneri pišu
Message