Show

Komentari 8

Tom je sve kontrolirao, morala je šutjeti na porođaju, a odluku o razvodu donijela je preko noći

Tom je sve kontrolirao, morala je šutjeti na porođaju, a odluku o razvodu donijela je preko noći

Bila je to ljubav na prvi pogled. Između njih je bilo 16 godina razlike, a nitko ne bi rekao da će se oženiti i dobiti dijete. Katie je iz ljubavi prema tadašnjem dečku prešla na scijentologiju

Ako je suditi prema pisanjima stranih medija, glumici Katie Holmes (41) sviđao se glumac Tom Cruise (57) još dok je bila mala. U intervjuu kojeg je dala 2004. nakon što je glumila u seriji 'Dawson’s Creek', rekla je kako svaka djevojčica sanja o svom vjenčanju, a da je ona zamišljala kako će je u bračnu luku uploviti baš s Cruiseom. Tako je i bilo. 

POGLEDAJTE VIDEO: Beckhamovi su zajedno više od dva desetljeća

Par se službeno upoznao 2005. na snimanju filma 'Nemoguća misija 3'. Niti mjesec dana nakon svima je bilo jasno da su zajedno jer se nisu skrivali već su zaljubljeno šetali po Rimu, gdje su došli kako bi Tom primio nagradu 'David di Donatello'  za životno djelo. 

Oboje su u tom trenutku imali uloge u 'jakim' filmovima ('Rat svjetova' i 'Batman: Početak'), pa stoga nije ni čudno da su mnogi mislili kako nisu uistinu skupa već žele dignuti popularnost kako bi pomogli filmovima, a i sebi. 

Kad je glumac gostovao u showu Oprah Winfrey, potvrdio je da su u vezi i iz zapozorja 'doveo' Katie. Glumica je bila katolkinja, ali je zbog dečka prešla na scijentologiju u lipnju 2005. godine. Nakon nekoliko dana Tom je u restoranu na drugom katu Eiffelovog tornja u Parizu zaprosio Holmes, a znali su se samo osam tjedana. Pristala je, ali datum nisu odmah odredili. 

U jesen 2005. glumica je bila trudna, a Tom je tijekom trudnoće kupio kućni ultrazvuk i pomno pratio tijek trudnoće. Liječnici su kritizirali njegov postupak jer je samo bolničko osoblje bilo osposobljeno pratiti trudnoću putem medicinskih aparata. Imao je i neke bizarne molbe kojih se Katie morala pridržavati tijekom poroda, kao na primjer da mora biti tiha. 

Prema scijentološkoj crkvi, tijekom poroda mora biti apsolutna tišina, a žena koja se porađa se mora suzdržati od pričanja i vikanja, jer vjeruju da to može naštetiti djetetu. U proljeće 2006. na svijet je stigla djevojčica koju su novopečeni roditelji nazvali Suri. Kako je dvojac tada rekao, to je ime koje ima značenje i na hebrejskom i na perzijskom; na hebrejskom znači princeza, a na perzijskom crvena ruža.

Vjenčali su se u Italiji 2006., Katie je nosila Giorgio Armani vjenčanicu s čipkom i Swarovski kristalima, a u istom dizajneru bio je i mladoženja. Na svadbi su bili Will Smith (51) i njegova supruga Jada (48), Jim Carrey (58), Victoria (46) i David Beckham (45), Jennifer Lopez (50) njen tadašnji suprug Marc Anthony (51) i mnogi drugi. 

U intervjuima bi Tom uvijek hvalio svoju suprugu i govorio kako je sretan što ju je upoznao te se na koncu s njome i skrasio. 

- Izvanredna osoba je. Da s njome provedete pet minuta, vidjeli biste to. Sretan sam, sretan sam otkako sam je upoznao. Ono što mi imamo je nešto posebno - tvrdio je Cruise samo mjesec dana prije nego što je Katie 2012. podnijela papire za razvod. Njemu je to bio treći razvod (prije nje bio je u braku s Mimi Rogers i Nicole Kidman), a njoj prvi. 

Odvjetnici su odmah istaknuli da je to privatna stvar i da Holmes samo želi najbolje za svoje dijete. Prema pisanju američkih medija, nekadašnji supružnici brzo su se dogovorili. Samo 11 dana nakon što je Katie predala papire, majka je dobila skrbništvo, a ocu je dopušteno posjetiti djevojčicu. Nakon razvoda Cruise je istaknuo da ni u najluđim snovima nije očekivao da će se razići. 

- Kad imaš 50 godina i misliš da imaš iskustva i razumijevanja za sve, a onda te udari... To je to, u životu se svašta može dogoditi - istaknuo je glumac koji već godinama zanemaruje svoju kćer i ne trudi se baš biti dio njezina života. 

Najčitaniji članci