Obavijesti

Show

Komentari 99

Toše poslije nagle smrti 2007. godine zaradio tek 800 eura?!

Toše poslije nagle smrti 2007. godine zaradio tek 800 eura?!
4

MRŠAVI TANTIJEMI Fundacija Toše Proeski lani je u Makedoniji malo zaradila, tvrdi njegov šogor, a s prihodima od autorskih prava nije sretna ni Danijela Dvornik

VIDEO

U godini nakon što je umro Michael Jackson zaradio je više od ijedne žive zvijezde. Sa zaradom od 1,5 milijardi kuna kralj popa zaradio je gotovo pet puta više od Elvisa Presleya, drugoplasiranog s Forbesove ljestvice pokojnika koji donosi najviše novca. Lani je zaradio 331 milijun kuna. Od smrti 'makedonskog slavuja' Toše Proeskog u listopadu 2007., izdavačka kuća Hit Records objavila je tri njegova albuma i tri DVD-a, a četvrti album objavit će na njegov rođendan 25. siječnja. Koliko su novca zaradili, nisu nam rekli.

- Takvi podaci poslovna su tajna - kaže Žaneta Pokupec iz Hit Recordsa. No naglašava da sav zarađeni novac ide humanitarnoj međunarodnoj Fundaciji Toše Proeski u Skopju, koja je vlasnik diskografskih, izvođačkih i autorskih prava. U fundaciji nisu bili dostupni za komentar. Pokupec kaže kako je zaklada lani u Skoplju organizirala koncert povodom Tošina rođendana.

- Novac se skupljao za uvođenje struje u manastiru Sveto preobraženje u Kruševu, u koji je Toše često dolazio - kaže Žaneta Pokupec. Tošin šogor Slaven Risteski, suprug njegove sestre Dore, rekao je kako dio autorskih prava ima i Tošina izdavačka kuća Angel. Obitelj se odrekla svih prava u korist zaklade jer promoviraju lik i djelo pokojnog pjevača, idola mnogih mladih.

- Lani su zaklada i izdavačka kuća u Makedoniji zaradile po 400 eura - tvrdi Risteski.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prihodi od autorskih prava Dine Dvornika idu udovici Danijeli i kćeri Elli. Za 2009. to je, kaže Danijela, bilo 74.580 kuna.

- I to je bruto, zapravo smo dobile 35 posto manji iznos. A riječ je o godini kad su ga puštali apsolutno svuda i kad su izdani albumi 'Pandorina kutija', 'Ultimate Collection' i 'Tribute to Dino Dvornik'. Dino je mislio kako ćemo nakon njegove smrti Ella i ja bolje živjeti - rekla je Danijela. Dodaje da je riječ o autorskim pravima za sve što je Dino ikad izdao i da je inače dobivao oko 40.000 kuna.

Kroz šalu se zna reći da umjetnici postaju poznati i cijenjeni tek nakon svoje smrti. No to i nije toliko daleko od istine. Na Budi.in pogledajte listu zvijezda koje su i nakon smrti nastavile zarađivati vrtoglave sume novaca.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'
Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden