Obavijesti

Show

Komentari 4

Tradicionalna britanska jela će birati s menija na francuskom

Tradicionalna britanska jela će birati s menija na francuskom
9

Na vjenčanju Kate i princa Williama jest će se kanapei, riblja hladetina, janjetina... Voćnu tortu će naručiti iz slastičarnice Fione Cairns, a čokoladnu spremaju u palači

VIDEO

Na kraljevskom vjenčanju u Westminsterskoj opatiji i doručku u Buckinghamskoj palači bit će 650 uzvanika. Kraljica je pozvala 50 ljudi, princ Charles i Camilla 250, Middletonovi 100, a princ William (28) i Kate Middleton (29) zajedno su sastavili listu od 250 imena. Što će sve točno jesti uzvanici još nije poznato, no zna se da će im vrhunski kuhari zaposleni u Buckhinghamskoj palači spremiti najukusnije tradicionalne britanske delicije. Da bi sve prošlo bez problema pobrinut će se glavni kuhar u kuhinji Buckinghamske palače Mark Flanagan.

- Detalje jelovnika, koji će biti u potpunosti napisan na francuskom, ne želimo otkriti, ali možete biti sigurni da ćemo na veliki dan pripremiti najfinija jela kojima se kao Britanci ponosimo - kaže Flanagan. 

'Kraljevski kuhar' predviđa

Darren McGrady, koji je bio službeni kuhar princezi Diani, sve do njene smrti, i njenim sinovima, smatra da će uzvanici prvo jesti salatu i hladetinu.

- Riblja hladetina omiljeno je jelo na kraljevskom dvoru. Najvjerojatnije će koristiti lososa i pastrvu, a kombinirat će ih s paštetom od skuše - kaže McGrady, kojem je nadimak 'Kraljevski kuhar'.

Nakon hladetine, kaže Darren, slijedit će odrezak u umaku od gljiva i viskija ili organska janjetina s farme princa Charlesa (62). Nagađa da će zatim slijediti slatki kolač od banane za desert. 

Dvije torte

Tortu će naručiti iz slastičarnice Fione Cairns, u kojoj često kupuje Paul McCartney (68). Na torti će biti 16 slastičarskih cvjetova od kojih svaki nešto simbolizira. Ruža predstavlja sreću, ljiljan je simbol nježnosti, bršljan simbol bračne sloge...  Iako Kate isprva nije htjela tradicionalnu tortu, ipak je popustila.

Ispod bijele glazure bit će biskvit, po izboru mladenaca natopljen konjakom, krema i sušeno voće. Tortu su počeli peći još krajem ožujka kako bi se svi sastojci stopili. Za to je, kažu iz slastičarnice, potrebno čak četiri tjedna. 

Uz voćnu tortu, koja se tradicionalno jede na kraljevskim vjenčanjima u Engleskoj, na svadbi princa Williama i Kate Middleton bit će i jedna manja čokoladna torta s McVittie's čajnim keksima, kombinacija koju William obožava od djetinjstva. Voli je i kraljica Elizabeta II (84), to je torta koju najradije jede poslijepodne dok pije čaj. Da bi napravili čokoladnu tortu za svadbu, kuharima će biti potrebno 1700 keksa i 80 kilograma čokolade.

Bez tradicionalnog obilnog doručka

William i Kate odlučili su se odmaknuti od tradicije tako što neće jesti svadbeni doručak, obrok koji se jede odmah nakon svadbene ceremonije. Umjesto obilnog doručka žele švedski stol na kojem će biti dovoljno hrane da se nahrani 650 uzvanika koje su pozvali. Između ostalog, gosti će grickati kanapee od lososa, janjetine, račića, quiche s vrhnjem i lukom te kanapee s rotkvicom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...