Obavijesti

Show

Komentari 4

Trapezice su bile omiljene kod oba spola, kao i blještave boje

Trapezice su bile omiljene kod oba spola, kao i  blještave boje

Muškarci su nosili trapezice, košulje raznih boja i velikih kragni, a žene mini-suknje, vruće hlačice i svjetleće kombinezone. Osamdesete su donijele promjenu: isprani traper i neonske boje bili su 'in'

VIDEO

Hippy izgled, srebrena odijela, prošivene jakne i hlače od baršuna zauzela su bitno mjesto u muškoj modi sedamdesetih zahvaljujući disco eri koja je značajno promijenila način muškog odijevanja. Kravate su bile prilično široke. Postojale su dva komada odjeće koje su muškarci voljeli: odijelo za slobodno vrijeme koje steklo ogromnu popularnost nakon 'Groznice subotnje večeri' i Travolte te trenirka. Da, trenirka. Nju se inače povezuje i s osamdesetima kad su je popularizirali Beastie Boysi.

Trapezice i čipka naspram šljokica i platforma

U sedamdesetima bile su dvije moderne struje: hipiji koji su 'paradirali' u  zvonastim trapezicama, čipki i perju i disco obožavatelji u poliesteru, šljokicama i platformama. Puno jarkih boja, velike kragne, odijela iz tri dijela, puloveri sa širokim ovratnicima, prugaste majice od velura, uske hlače za oba spola, tunike, suknja-hlače, sve je to bilo obavezno u ormarima sedamdesetih. Muškarci također nosili trapezice, raskopčane košulje raznih boja i velikih kragni, a žene mini-suknje, vruće hlačice, svjetleće kombinezone u jednom dijelu za plesni podij. Odjeća je bila uska i pripijena i naglašavala je liniju tijela i kod žena, ali i kod muškaraca. Muškarci se nisu bojali šljokica i sjaja, dapače, to je bilo obavezno. Time su se dodatno privlačili pažnju kod nježnijeg spola.

Isprani traper i neonske boje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osamdesete su bile potpuna suprotnost. Isprani traper, puno neonskih boja. Odjeća je bila veća, nepravilna, majice su otkrivale jedno rame. Odjeća za vježbanje bila je bum: svi su htjeli štucne i kratke sportske hlače kao iz filma 'Flashdance'. Trake za kosu, previše nakita, kao i prevelika kosa: sve je to održavalo potpunu pretjeranost osamdesetih. Što veće, to bolje. Takve su bile i frizure.

Rane osamdesete obilježene su prigušenim bojama, koristilo se dosta smeđe i narančaste. Dominirali su kvadratasti oblici i oblačenje poput tenisača bilo je in. Velur je bio popularan, a baršun još više. Sredinom desetljeća pop zvijezde poput Cyndi Lauper i Boy Georga najavile su novi stil. Dodaci poput sunčanih naočale, narukvica i naušnica, postali su nužni.  Neonske boje i dramatičan make up - sve je to dio desetljeća koje je promijenilo modnu i beauty scenu.

Obične majice ispod sakoa i mokasine bez čarapa

Isprane traperice visokog struka i mrkva kroja bile su hit. Sad se čak i vraćaju na scenu. Traper minice ukrašene lancima i zakovicama bile su izbor djevojka, ali i muškarce je zahvatilo jeans ludilo: njihove traperice su također morale biti uske i visokog struka. Spavaćice su bile dostupne za oba spola a razlika je bila samo u osnovi kroja, dok su dezeni, boje i printovi bili univerzalni. 

Trendovi osamdesetih brzo su dolazili i odlazili. Mnogi muškarci kopirali su Don Johnsona i 'Poroke Miamija', nosili preširoka odijela s velikim ramenima. Žarke boje i obične majice ispod sakoa bile su hit. Mokasine bez čarapa također. Uobičajeno je bilo vidjeti muškaraca koji ide na posao u odjeći koja bi bila prikladnija za slobodno vrijeme ili noćni izlazak, ali u tom ludom desetljeću sve je bilo dopušteno. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Čupavac na volanu i kockice na retrovizoru ukrašavali su aute
DOBRA STARA VREMENA

Čupavac na volanu i kockice na retrovizoru ukrašavali su aute

Masažne kuglice preko vozačevog naslona, stražnji 'prozorski otvori' koji su izgledali kao grilje i presvlake za sjedala od velura ili janjećeg ili ovčjeg krzna bili su načina ukrašavanja svog 'ljubimca'

Seks simboli koji su golicali maštu i desetljećima poslije
LASKAVA TITULA

Seks simboli koji su golicali maštu i desetljećima poslije

Pojam ljepote se mijenja, ali ima nekih frajera i ljepotica za koje i danas možemo reći da golicaju maštu novih generacija. Idemo napraviti malo putovanje u prošlost i prisjetiti se tko je tada nosio laskavu titulu
Od afro frizura do sapuna, gelova i lakova za kosu
IZRAZ VREMENA

Od afro frizura do sapuna, gelova i lakova za kosu

Frizure sedamdesetih bile su pod utjecajem hipija, a osamdesete su izbacile sve sve iz prošlog desetljeća i iznjedriti nove 'funky' moderne frizure. Era 1980-ih je primjer kako moda i frizura mogu biti veći!