Obavijesti

Show

Komentari 12

Tulum na Vruji: Edo Maajka, Severina, prizivanje bagera...

Tulum na Vruji: Edo Maajka, Severina, prizivanje bagera...
6

Osim "Melodija betornianog Jadrana", tu su i razni preformansi, poput Ritualnog prizivanja bagera, Zajednička molitva za ukazanje teške mehanizacije, a tu je i hvalevrijedna akcija "Psihijatar na vruji"

VIDEO

Dobila sam poziv od Borisa Dežulovića na najbolji festival ikad, na VRUJA - Festival bespravne gradnje i devastacije prirode. Na festivalu će bit sve lipo i veselo. Dođite i vi 02.07. na najbolji festival u Hrvatskoj. Ponesite šešir i zaštitni faktor… E, da, i kupaći.

Ovaj poziv na druženje objavila je jučer Severina (50), uz stihove Enesa Kiševića. Splitska pjevačica je, kako su najavili ogranizatori, jedan od "headlinera" festivala, a još će nastupati Amira Medunjanin, Edo Maajka, Žan Jakopač iz šo Mazgoona, umjetnik i performer Ivica Jakšić Čokrić Puko s Bola, Rokolomotiva, Ma Bossa...

- Jedini prosvjed uz kupanje i sunčanje koji zbilja daje rezultata, ove godine dobiva novu dimenziju. Na II. Festival MAIN STAGE/Melodije betoniranog Jadrana nastupit će dvadesetak glazbenika - najavljuju organizatori.

Osim "Melodija betornianog Jadrana", tu su i razni preformansi, poput Ritualnog prizivanja bagera, Zajednička molitva za ukazanje teške mehanizacije, a tu je i hvalevrijedna akcija "Psihijatar na vruji", a radi se o besplatnoj psihijatrijskoj pomoći za stradale u kontaktu s državnim institucijama. Akcija je ova plemenita, pa tu ima i normalnih zahtjeva, kao i razloga za dolazak na prosvjed, a to su: traže sanaciju ostataka tvornice u Dugom ratu, rušenje bespavnih građevina na državnom zemljištu i kontrolu nad dohranama plaža.

Posjetite 11. Festival Miroslava Krleže od 1.7. - 7.7.2022.
Posjetite 11. Festival Miroslava Krleže od 1.7. - 7.7.2022.

U nekom normalnom svijetu, na ovim ga prostorima slabo poznajemo, za stvari koje se traže ne bi trebali prosvjedi, festival bi se organizirao čisto radi lijepog i ugodnog druženja. No, U Hrvatskoj vrijede neka druga pravila, u normalnom svijetu slabo ih poznaju, pa umjesto laganog sunčanja i druženja uz kakve plemenite tekućine, na ovim se nemilim temperaturama mora i prosvjedovati. Svi preduvjeti za dobar festival su tu, izvođači raznoliki i "jaki", a organizatori dovoljno maštoviti da i popatni sadržaj bude na nivou. Uvala Vruja nalazi se između Brela i Piska, a aktivistički prosvjedi tamo se organiziraju zbog dvadesetogodišnje gradnje na državnoj zemlji, te uzurpacije plaže. Program počinje već u 15 sati, a predviđeno trjajanje je do 20 sati. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac