Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
31 komentara

Tuži Porsche zbog nesreće u kojoj su umrli Walker i Rodas

Kristine Rodas tvrdi da je nesreću izazvao kvar na vozilu Porcshe Carrera GT. Njen i Rogerov osmogodišnji sin svjedočio je nesreći i pokušao oca izvući iz automobila

PA/Pixsell
Foto: PA/Pixsell
31 komentara

Udovica vozača automobila u kojemu je poginuo Paul Walker tuži Porsche, prenosi TMZGlumac i Roger Rodas poginuli su u automobilskoj nesreći krajem prošle godine. 

Kristine Rodas tvrdi da je nesreću izazvao kvar na vozilu Porsche Carrera GT. U tužbi navodi da je njen suprug pokušao zadržati automobil na cesti, ali nije uspio zbog nedostatka na dijelu ovjesa kod stražnjeg desnog kotača automobila. Iako su  vještačenjem utvrdili da je Rodas u trenutku nesreće vozio 150 kilometara na sat, njegova udovica kaže da nije vozio prebrzo. 

Kristine dodaje da je zbog tehničkog nedostatka na automobilu došlo i do eksplozije zbog čega su njen suprug i Walker izgorjeli u automobilu.

Rodasov osmogodišnji sin svjedočio nesreći

Rodasov osmogodišnji sin svjedočio je stravičnoj nesreći koja se dogodila u blizini salona. Kad se Rodas zaletio, njegov sin je preskočio ogradu i pokušao oca i Paula izvući iz automobila prije nego se zapalio. Nažalost, nije uspio i traumatiziran je. 

Porsche Carreru GT reklamiraju kao automobil koji je 'najbliži sportskom automobilu' koji će ikad napraviti. No u sportskim automobilima postoji dio koji sprečava da se gorivo zapali ako se dogodi sudar, a Carrera GT to nema. 

Naši partneri pišu
Message