Obavijesti

Show

Komentari 5

U 67. preminuo gitarist koji se proslavio uz Ozzyja Osbournea

U 67. preminuo gitarist koji se proslavio uz Ozzyja Osbournea
2

Bio je na aparatima zadnja četiri tjedna u londonskoj bolnici nakon komplikacija uzrokovanih gripom. Berni će ostati zapamćen po tome što je posvetio život glazbi pet desetljeća, napisala je obitelj Bernieja Tormea

VIDEO

Hard rock gitarist Bernie Tormé, koji je svirao gitaru u bendovima Ozzyja Osbournea te Iana Gillana preminuo je u nedjelju, 17. ožujka u dobi od 66 godina, nakon komplikacija uzrokovanih gripom, piše Billboard. Službena stranica irskog gitariste potvrdila je vijest o smrti, a njegova obitelj izdala je priopćenje u kojem navode da je Tormé umro spokojno dan prije 67. rođendana, okružen svojom obitelji.

- Bio je na aparatima zadnja četiri tjedna u londonskoj bolnici nakon komplikacija uzrokovanih gripom. Berni će ostati zapamćen po tome što je posvetio svoj život glazbi pet desetljeća. Veoma će nam nedostajati - napisala je obitelj.

Bernie Torme in concert at Hard Rock Hell, Wales, Britain - 28 Nov 2013

Rođen je 18. ožujka 1952. u Dublinu. Tormé se 1979. pridružio solo bendu Gillan, hard rock grupi koju je vodio bivši pjevač Deep Purplea Ian Gillan. Napustio je bend 1981. zbog svađe oko novca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Solo bendu Ozzyja Osbournea pridružio se nakratko 1982. kao zamjena za Randyja Rhoadesa, nakon Rhoadesove smrti u zrakoplovnoj nesreći. Nastavio se baviti glazbom u narednim godinama te je nakratko postao član Atomic Roostera 1983.,  a u kasnim 80-ima pridružio se grupi pjevača Dee Snidera Desperado.

Tormé je lani u studenom objavio dvostruki album 'Shadowland', na kojem gostuje bivši klavijaturist Gillana Colin Towns.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac