Obavijesti

Show

Komentari 5

U lipnju u Areni: Najtraženiji izvođač u Hrvatskoj je Rieu

U lipnju u Areni: Najtraženiji izvođač u Hrvatskoj je Rieu
5

Karizmatični Nizozemac megapopularni Johann Strauss Orchestra osnovao je 1988. i u početku je imao samo 12 glazbenika. S vremenom je postao najveći privatni orkestar na svijetu

VIDEO

Rieu nije samo virtuoz na violini, dirigent, miljenik holivudskih zvijezda već umjetnik svjetskog kalibra. U bogatoj karijeri prodao je više od 40 milijuna albuma, njih 30 završilo je kao broj 1 na svjetskim top listama, a rekorde obara i po zaradi od turneja.

Njegovi koncerti nisu samo klasični orkestralni nastupi već pomno osmišljen show s raskošnom scenografijom i kostimima. Stoga i ne čudi što potražnja za ulaznicom za koncert Rieua i Johan Strauss Orchestra ne silazi s vrha liste najtraženijih izvođača. Njegov koncert, unatoč bogatoj glazbenoj ponudi narednih mjeseci, najprodavaniji je ne samo u Hrvatskoj već i u Sloveniji.

Na sceni je gotovo 40 godina, a repertoar mu se sastoji od najvećih filmskih, opernih, pop, rock hitova kao i onih iz mjuzikla te najljepših valcera. U njima će ovoga ljeta moći uživati i obožavatelji u Hrvatskoj i Sloveniji.

Karizmatični Nizozemac je megapopularni Johann Strauss Orchestra osnovao 1988. godine i u početku je imao samo 12 glazbenika. S vremenom je postao najveći privatni orkestar na svijetu s do 150 članova od čega je 60 stalnih glazbenika.

Njegov orkestar mu je, često ističe Rieu, druga obitelj. Također ova svjetska senzacija iz Maastrichta, na turneje koje traju mjesecima, ne ide bez svog najbližeg tima kojeg čine privatni kuhar i fitness trener. Jedan od najpoznatijih violinista na svijetu inače živi u dvorcu u Maastrichtu. Ovo zdanje iz 15. stoljeća prvi put je posjetio još kao dječak. Tada je poželio živjeti u njemu.

Rieu, Vrijthof, 2016

- Zamišljao sam se u njemu okružen slikama i svijećama. San je s godinama postao stvarnost pa danas ondje živim sa svojom obitelji - kaže Rieu.

Osim raskošne rezidencije i glazbenog studija unutar nje Rieu posjeduje putničku agenciju, privatni vrtić za djecu članova orkestra, svoje autobuse s kojima odlazi na turneje i atelje u kojemu se kreiraju kostimi za njegove i nastupe Johann Strauss Orchestra. Iako živi život iz bajke ovaj veliki umjetnik ipak ima neostvarenih želja.

- Prije nekoliko godina htio sam nastupati na Sjevernom polu kako bi skrenuo pozornost na klimatske promjene no zbog logističkih razloga to nije bilo moguće. Moj najveći san je zasvirati na Mjesecu. Kad Richard Branson izgradi ondje hotel, prvi ću nastupati - ističe Andre.

Rieu, Vrijthof, Maastricht

Nizozemac je uspio steći status svjetske zvijezde, a u Hrvatskoj najavljuje spektakularan nastup. U njegovim raskošnim koncertima svake godine uživa više od 600.000 obožavatelja, a kako izgleda show Rieua i Johann Strauss Orchestra moći će se vidjeti već ovog lipnja u zagrebačkoj Areni.  

Rieu i Johann Strauss Orchestra u Hrvatsku dolaze u organizaciji Star produkcije, a ulaznice za ovaj spektakl, koji će se održati 15. lipnja u Areni Zagreb, mogu se nabaviti u sustavu Eventim ili na njegovoj službenoj stranici http://andrerieu.com/, a cijene se kreću od 290 kuna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju